2. DALJSKI DERNEK U ORGANIZACIJI HKUD-A “STJEPAN PENIĆ”

Novosti

Daljski dernek HKUD-a “Stjepan Penić” manifestacija je koja je i ove godine, u Starom mlinu pokraj obale Dunava, okupila poveći broj i sudionika i posjetitelja željnih veselja i dobre pjesme.

Kao i prošle godine, u lijepom selu na Dunavu na ovaj su način organizatori željeli unijeti još malo života i zanimljivih događanja, a ovom manifestacijom ujedno žele očuvati tradiciju narodnih plesova, starih običaja i igara iz tog kraja.

Uz domaćine, HKUD “Stjepan Penić”, ovaj događaj došli su uljepšati i KUD ”Branko Herceg” Erdut, SKUD “Sv. Savo” Tenja, OKUD “Ivo Lola Ribar” Sonta, SKUD “Branko Radičević” Dalj i MKUD “Petefi Šandor” Dalj Planina.

Posjetitelji su se mogli okrijepiti izvrsnim vinima uglednih lokalnih vinarija po kojima je taj kraj poznat, ali se i osladiti delicijama restorana “Stari mlin”, koji je bio suorganizator ove manifestacije.

U Dalju se proteklog vikenda nije samo pjevalo i plesalo već se i prisjetilo nekadašnjih običaja kojima su se zabavljali i stari i mladi. Naime, cjelodnevni je program obogatilo i natjecanje u starim narodnim igrama u kojima su mogli sudjelovati svi posjetitelji koji su prijavili ekipe.

Natjecateljski duh, malo muke i puno smijeha bili su nagrađeni prigodnim nagradama, a cijeli program odlično je vodio i animirao Bruno Devald.

Vrijeme između natjecanja i nastupa kulturno-umjetničkih društava posjetitelji su se mogli razonoditi na štandovima na kojima su izlagači prezentirali bogatu i raznovrsnu ponudu.

Zamjenik načelnika Općine Erdut Dario Vulić na svečanom je otvorenju pohvalio organizatore što je manifestacija zaživjela te se nada da će Daljski dernek prijeći u tradiciju u sljedećim godinama kako bi se, uz mnogo smijeha, radostan zvuk tamburice i odličnu atmosferu, Daljci i njihovi gosti nastavili okupljati i promovirati tradiciju i narodnu baštinu.

Članovi HKUD-a “Stjepan Penić” zahvaljuju sponzorima koji su im pomogli u organizaciji Daljskog derneka: Turističkoj zajednici Erdut, “Starom mlinu”, pekarskim obrtima “Vladić” Aljmaš i “Agita” Dalj, trgovačkom obrtu “Enderić”, cafe-baru “Uno” Dalj, OPG-u Jasna Antunović Turk (vinarija Antunović) i frizerskom salonu “Aurely”.