Osvrt na 5 Regionalnu smotru folklora Bosanska Krupa

Srpsko kulturno-umjetničko društvo „BRANKO RADIČEVIĆ“ Dalj i Mađarsko kulturno-umjetničko društvo „ŠANDOR PETEFI“ Dalj-planina  07. 09. 2013.g.  sudjelovali su  na 5. Regionalnoj smotri folklora u Bosanskoj Krupi. Osim što su svojim koreografijama u revijalnom dijelu programa prikazali dio svog kulturnog naslijeđa bili su i promoteri Turističke zajednice općine Erdut te su na zajedničkom štandu posjetioci mogli uživati u erdutskim vinima, proizvodima od daljske jagode, ručnim radovima s područja općine Erdut i slično.   Krupljanima su se još predstavili KUD  „Drenjci“ Drenje, KUD „Slavonija“ Đurđanci, Centar za njegovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ iz Kragujevca te KUD-ovi „Sehara“ iz Bihaća i „Mladost“ iz Bosanske Otoke.

SKUD „Branko Radičević“ Dalj  po drugi put sudionik je ove tradicionalne Smotre.

Organizacija same Smotre bila je na nivou kakav ovakva jedna manifestacija i zaslužuje. Defile društava kroz grad do zidina starog grada „Pset“ predstavljao je priču za sebe. Šarenilo boja, zvukova… Zajednička fotografija svih društava na zidinama starog grada odakle se pruža zadivljujući pogled na grad i rijeku Unu ostavlja bez daha – slika je za pamćenje. Zastave svih nacionalnosti dokaz su da kultura spaja.

Manifestacija je bila dobro posjećena, a iz programa i koreografija kojima su se učesnici iz Bosne, Hrvatske i Srbije predstavili vidljivo je da su društva izuzetno kvalitetna.

Nešto više o društvima moglo se saznati na okruglim stolovima koje su KUD domaćin „Grmeč“ iz Bosanske Krupe uspješno organizirali. Uz opuštenu atmosferu predstavnici KUD-ova i turističkih zajednica svoga kraja razmjenili su iskustva , a dogovorena je i buduća saradnja među društvima.

Zadnje objavljeno

Panona fest 2017. 22.-23. rujna 2017.

Sve je spremno za Panona fest 2017., odaberite rutu i kliknite na linkove za prijave! I ove godine Panona fest vam nudi

Pročitajte više
Za ljubitelje vina, umjetnosti i bicikliranja

“Prekrasno je hodati po ovoj zemlji, na ovoj čarobnoj lokaciji!” poručio je, oduševljen ambijentom, glazbenik Vla

Pročitajte više
SEMINAR „ZA RAZVOJ RURALNIH KRAJEVA“ – OBRAZOVANJE ZA TURIZAM NA SELJAČKIM GOSPODARSTVIMA I RURALNI RAZVOJ

U petak, 08.09.2017. u ruralnoj kući za odmor ERKHEIM u Erdutu, u sklopu manifestacije Wine&Bike tour Erdut 2017. o

Pročitajte više
WINE & BIKE TOUR ERDUT 2017

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se u petak, 08. i subotu, 09. rujna, a posjetitelje već tradicionalno o

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut