ALJMAŠANI SPAJAJU DVIJE OBALE – JADRANSKU I DUNAVSKU

aljmas

ALJMAŠ – SRK Dunav Aljmaš, TZ Erdut i MO Aljmaš organiziraju Aljmašku ribarsku noć 23. lipnja s natjecanjem u kuhanju fiša. Sve će se održavati u središtu sela, a sve aktivnosti trajale bi od 17 sati u subotu do ranih jutarnjih sati u nedjelju. Dio događaja, navode Darko Barjaktarević, zamjenik predsjednika TZ Erdut, Ivica Stanković, predsjednik MO Aljmaš, i Zdravko Bede, predsjednik aljmaških ribiča, vezanih uz manifestaciju počeo bi već u petak i trajao do nedjelje popodne.

– Ovom manifestacijom povezujemo dvije obale: jadransku i dunavsku, te smo kao poveznicu uzeli ribu i ribare zbog njihove velike važnosti kako za razvoj Aljmaša, tako i za razvoj dalmatinskih mjesta. Dogovaramo sa zborom Župe Marije od pomoći iz Splita da nam budu gosti te da sa svojim specijalitetima od morske ribe upoznaju ovdašnje stanovniš tvo, a mi bismo goste dočekali s našim tradicionalnim specijalitetima od dunavske ribe. Specijaliteti bi se nudili na štandovima. U zabavnom dijelu programa izmjenjivali bi se KUD „ Aljmaš“, Zbor Župe Marije od pomoći s klapskim pjesmama, TS ,,Bećarski inat” – najavljuju Bede, Barjaktarević i Stanković.

Sve počinje u 8 sati zajedničkim doručkom u Domu i prijepodnevnim razgledavanjem Aljmaša i ostalih općinskih mjesta. Svečano otvaranje je u 17 sati, u 18 sati počinje radionica “Izrada i krpanje mreža”, a natjecanje kuhara počinje u 18.30 sati. Proglašenje pobjednika u kuhanju fiša je u 20.30 sati. U to vrijeme održavat će se i “Natjecanje u lovu ribe u mutnom” te nastup zbora iz Splita i KUD-a Aljmaš. U 21 sat je natjecanje u bacanju varalice (tvistera) za seniore, a u 21.30 sati zabavni program uz tamburaše i zbor iz Splita. Organizator je pripremio i natjecanje u procjeni težine ribe te natjecanje u brzini vezanja udice. Ponudu će upotpuniti OPG-ovi, obrti i udruge s područja općine Erdut i gostiju iz Splita.

D.Pejić

Zadnje objavljeno

UREĐENO CIKLO TURISTIČKO ODMORIŠTE U DALJU

U Dalju je uređeno odmorište za ciklo turiste koje je smješteno neposredno uz vinski muzej Teutoburgium. Odmorište j

Pročitajte više
REALIZIRAN PROJEKT TURISTIČKA SIGNALIZACIJA U NASELJIMA NA PODRUČJU OPĆINE ERDUT

Turistička zajednica općine Erdut realizira tri projekta odobrena od strane Hrvatske turističke zajednice. Jedan od p

Pročitajte više
PORC LRA ERDUT PROVEO JE EDUKACIJE U SKLOPU PROJEKTA „ZNANJEM, EDUKACIJOM I VJEŠTINAMA DO TURISTIČKOG RAZVOJA U OPĆINI ERDUT“

U Aljmašu 04.11. i u Erdutu 09.11.2016. održane su edukativne radionice iz projekta „Znanjem, edukacijom i vještina

Pročitajte više
Sajam starih zanata, običaja i gužvarijada

Sajam starih zanata, običaja i gužvarijada Upitnik za izlagače

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut