ALJMAŠANI SPAJAJU DVIJE OBALE – JADRANSKU I DUNAVSKU

ALJMAŠ – SRK Dunav Aljmaš, TZ Erdut i MO Aljmaš organiziraju Aljmašku ribarsku noć 23. lipnja s natjecanjem u kuhanju fiša. Sve će se održavati u središtu sela, a sve aktivnosti trajale bi od 17 sati u subotu do ranih jutarnjih sati u nedjelju. Dio događaja, navode Darko Barjaktarević, zamjenik predsjednika TZ Erdut, Ivica Stanković, predsjednik MO Aljmaš, i Zdravko Bede, predsjednik aljmaških ribiča, vezanih uz manifestaciju počeo bi već u petak i trajao do nedjelje popodne.

– Ovom manifestacijom povezujemo dvije obale: jadransku i dunavsku, te smo kao poveznicu uzeli ribu i ribare zbog njihove velike važnosti kako za razvoj Aljmaša, tako i za razvoj dalmatinskih mjesta. Dogovaramo sa zborom Župe Marije od pomoći iz Splita da nam budu gosti te da sa svojim specijalitetima od morske ribe upoznaju ovdašnje stanovniš tvo, a mi bismo goste dočekali s našim tradicionalnim specijalitetima od dunavske ribe. Specijaliteti bi se nudili na štandovima. U zabavnom dijelu programa izmjenjivali bi se KUD „ Aljmaš“, Zbor Župe Marije od pomoći s klapskim pjesmama, TS ,,Bećarski inat” – najavljuju Bede, Barjaktarević i Stanković.

Sve počinje u 8 sati zajedničkim doručkom u Domu i prijepodnevnim razgledavanjem Aljmaša i ostalih općinskih mjesta. Svečano otvaranje je u 17 sati, u 18 sati počinje radionica “Izrada i krpanje mreža”, a natjecanje kuhara počinje u 18.30 sati. Proglašenje pobjednika u kuhanju fiša je u 20.30 sati. U to vrijeme održavat će se i “Natjecanje u lovu ribe u mutnom” te nastup zbora iz Splita i KUD-a Aljmaš. U 21 sat je natjecanje u bacanju varalice (tvistera) za seniore, a u 21.30 sati zabavni program uz tamburaše i zbor iz Splita. Organizator je pripremio i natjecanje u procjeni težine ribe te natjecanje u brzini vezanja udice. Ponudu će upotpuniti OPG-ovi, obrti i udruge s područja općine Erdut i gostiju iz Splita.

D.Pejić

Zadnje objavljeno

Panona fest 2017. 22.-23. rujna 2017.

Sve je spremno za Panona fest 2017., odaberite rutu i kliknite na linkove za prijave! I ove godine Panona fest vam nudi

Pročitajte više
Za ljubitelje vina, umjetnosti i bicikliranja

“Prekrasno je hodati po ovoj zemlji, na ovoj čarobnoj lokaciji!” poručio je, oduševljen ambijentom, glazbenik Vla

Pročitajte više
SEMINAR „ZA RAZVOJ RURALNIH KRAJEVA“ – OBRAZOVANJE ZA TURIZAM NA SELJAČKIM GOSPODARSTVIMA I RURALNI RAZVOJ

U petak, 08.09.2017. u ruralnoj kući za odmor ERKHEIM u Erdutu, u sklopu manifestacije Wine&Bike tour Erdut 2017. o

Pročitajte više
WINE & BIKE TOUR ERDUT 2017

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se u petak, 08. i subotu, 09. rujna, a posjetitelje već tradicionalno o

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut