ALJMAŠKA RIBARSKA NOĆ ČETVRTU GODINU ZAREDOM

Da će na Aljmaškoj ribarskoj noći u subotu biti odlično znalo se još prije godinu dana na prethodnoj manifestaciji pod nazivom Ples šarana i škarpine, a to je potvrdilo i nekoliko tisuća ovogodišnjih posjetitelja željnih dobre zabave, jela i opuštanja.

Još s početka “aljmaškog surduka” – početka padine prema tom dunavskom selu osjetili su se pomiješani mirisi šarana, soma, brancina, orada… koje su pripremali kuhari za goste koji su pristizali sa svih strana – Našica, Osijeka, Vukovara, Baranje…, a bilo je onih koji su čak i iz Kanade potegnuli do Hrvatske kako bi uskladili godišnji odmor s danom održavanja Aljmaške ribarske noći.

Naime, Bob Baich aljmaškog je podrijetla, kaže predsjenik Vijeća Mjesnog odbora Aljmaš Ivica Stanković, i bio je na sve četiri Aljmaške ribarske noći. “Bobu je djed podrijetlom iz Aljmaša, a slučajno se zatekao u Aljmašu kada smo prvi put ovom manifestacijom spojili panonsku i jadransku Hrvatsku i do sada nije promašio ni jednu. Ne govori hrvatski, ali očaran je mjestom odakle su mu korijeni pa uvijek “napikira” svoj dolazak na ribarsku noć u Aljmaš”, kaže Stanković.

Dobar okus morske i riječne ribe namirisao je i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, inače aljmaški zet, koji je iskoristio posjet Osijeku da se nađe i sa starim prijateljima Stankovićem i ostalim Aljmašanima koje je počastio za rođenje sina i za svoj rođendan. Aljmašanima su se u veselici pridružili i donačelnik Erduta Dario Vulić, dožupan Dragan Vulin, a bilo je i drugih viđenijih osoba iz javnog života čija su se lica mogla razabrati među prepunim središtem Aljmaša.

Aljmašani su zadovoljni što ih je poslužilo vrijeme, a Općina Erdut pobrinula se ‘pošpricati’ komarce tako da su se svi mogli neometano prepustiti čarima jela koje su spravljali aljmaški alasi i dvanaest jadranskih ribara. Zanimljivo je kako su se tražili stolac i klupa više jer je sve bilo dupke popunjeno, a tražilo se i ribljih specijaliteta koji su se od svježe ribe pekli cijelo predvečerje i noć. Za dobro raspoloženje pobrinuli su se glazbenici Željko Lončarić Žec i tamburaši Ravnice pa su parovi plesali ne samo između štandova udruga koje su prodavale autohtone proizvode nego i ispred prekrasnog rasvjetom obasjanog aljmaškog svetišta. Manifestaciju su organizirali SRK Dunav Aljmaš i MO Aljmaš, bila je pod pokroviteljstvom Županije, Općine Erdut, Turističke zajednice Erdut i medijskim pokroviteljstvom Glasa Slavonije.

Zadnje objavljeno

Panona fest 2017. 22.-23. rujna 2017.

Sve je spremno za Panona fest 2017., odaberite rutu i kliknite na linkove za prijave! I ove godine Panona fest vam nudi

Pročitajte više
Za ljubitelje vina, umjetnosti i bicikliranja

“Prekrasno je hodati po ovoj zemlji, na ovoj čarobnoj lokaciji!” poručio je, oduševljen ambijentom, glazbenik Vla

Pročitajte više
SEMINAR „ZA RAZVOJ RURALNIH KRAJEVA“ – OBRAZOVANJE ZA TURIZAM NA SELJAČKIM GOSPODARSTVIMA I RURALNI RAZVOJ

U petak, 08.09.2017. u ruralnoj kući za odmor ERKHEIM u Erdutu, u sklopu manifestacije Wine&Bike tour Erdut 2017. o

Pročitajte više
WINE & BIKE TOUR ERDUT 2017

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se u petak, 08. i subotu, 09. rujna, a posjetitelje već tradicionalno o

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut