Dani trešanja 2017. godine

Dane trešanja, osme po redu u Erdutu, otvorila je državna tajnica Ministarstva turizma Snježana Brzica, a nazočan je bio i osječko-baranjski župan dr. sc. Vladimir Šišljagić, još uvijek trenutni dožupan Jovan Jelić, te zamjenik predsjednika Turističke zajednice općine Erdut Darko Barjaktarević .

U središtu naselja se na toj smotri folklora okupio veliki broj kulturno-umjetničkih društava koja su odlično zabavila okupljene mještane i njihove goste na toj tradicionalnoj manifestaciji u selu koje je karakteristično po tome da u svakom dvorištu stanovnici imaju barem po jednu trešnju.

HKUD Branko Herceg pripremio je za posjetitelje i odličnu gastronomsku ponudu specifičnu za erdutsko podneblje, moglo se kupiti i rukotvorine u ulici prepunoj štandova s domaćom ponudom, ali i zabaviti u igrama s trešnjama i starim narodnim igrama. Moglo se uživati i u mimohodu KUD-ova, ali i u večernjoj predstavi dramske udruge Proložac „Umakla se Joka Šimunova“, te u tamburaškoj večeri i najfinijim kapljicama vina Erdutskog vinogorja. Manifestaciju su organizirali HKUD Branko Herceg iz Erduta, Općina Erdut TZ Erdut, Vijeće Mjesnog odbora Erdut i Čvorkovac d.o.o.

Državna tajnica Snježana Brzica kazala je kako je u Erdutu tradicija sve vezano uz voće, lozu i izvrsnu kvalitetu tla.

–         Ova općina je prema toj kvaliteti zemlje savršena za uzgoj voća i povrća, a ovi Dani trešanja potvrđuju da su trešnje odlično rodile. Stoga ni ne čudi da mnogi dolaze na ovu manifestaciju jer znaju da mogu kupiti trešnje i specijalitete od trešanja po prigodnim cijenama i pritom se dobro zabaviti i počastiti. Domaćini su se zaista potrudili, a potrudio se i veći broj kulturno-umjetničkih društava koji je na svoj način pokazao bogatstvo tradicijske kulture Slavonije, narodnih nošnji. Ovakve manifestacije su dio naše prepoznatljive turističke kontinentalne ponude –

istaknula je Brzica čestitajući na organizaciji manifestacije.

 

Zadnje objavljeno

Panona fest 2017. 22.-23. rujna 2017.

Sve je spremno za Panona fest 2017., odaberite rutu i kliknite na linkove za prijave! I ove godine Panona fest vam nudi

Pročitajte više
Za ljubitelje vina, umjetnosti i bicikliranja

“Prekrasno je hodati po ovoj zemlji, na ovoj čarobnoj lokaciji!” poručio je, oduševljen ambijentom, glazbenik Vla

Pročitajte više
SEMINAR „ZA RAZVOJ RURALNIH KRAJEVA“ – OBRAZOVANJE ZA TURIZAM NA SELJAČKIM GOSPODARSTVIMA I RURALNI RAZVOJ

U petak, 08.09.2017. u ruralnoj kući za odmor ERKHEIM u Erdutu, u sklopu manifestacije Wine&Bike tour Erdut 2017. o

Pročitajte više
WINE & BIKE TOUR ERDUT 2017

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se u petak, 08. i subotu, 09. rujna, a posjetitelje već tradicionalno o

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut