ERDUTSKA FIŠIJADA

Svečano završno natjecanje erdutske općinske fišijade okupilo je petnaest kuhara iza Doma kulture, u Dalju, gdje su se vrsni poznavatelji u pripremanju tog alaskog jela odlično zabavljali i družili, a poneki su se i okitili nagradama i peharima.

Promatrači su kibicirali kako kuhari rade i raspitivali se za tajne spravljanja tog jela za kojeg se inače svi hvale da ga znaju napraviti, ali tek rijetkima uspije da im bude najukusniji.Stoga je natjecateljska komisija, kazali su načelnik Općine Erdut i predsjednik Turističke zajednice Erdut Jugoslav Vesić i Darko Barjaktarević, zamjenik Turističke zajednice Erdut, imali dobar, ali i zahtjevan zadatak – utvrditi kome će dodijeliti najveći pehar za najukusniji fiš. Tako je komisija, čiji su članovi bili sastavljeni od lokalnih sudaca koji su i sami kuhari i ribiči te po tom pitanju i najpozvaniji za ocijeniti kvalitetu fiša, prvim mjestom nagradila sadržaj kotlića Mije Belika. Drugo mjesto osvojio je Ljubiša Rajčić, a Ivan Nović dobio je i pehar za treće mjesto.Barjaktarević je kazao kako je ovom finalnom natjecanju prethodilo pet fišijada održanih prethodno po mjesnim odborima na području cijele općine Erdut, a najbolji će se okušati na Državnoj fišijadi, koja će se održati u Osijeku.Nagrade su uručili Barjaktarević i načelnik Vesić koji je spomenuo kako se u kuhanju fiša do finala okušalo stotinjak natjecatelja i utrošilo 650 kilograma ribe, te je, prema tradiciji fišijade, uzeo mikrofon i zapjevao uveseljavajući tako goste u prepunom Domu kulture u Dalju.

Zadnje objavljeno

11. sajam cvijeća i seoskog turizma

Tradicionalni 11. Sajam cvijeća i seoskog turizma održava se 29. Travnja 2017. godine u Dalj planini. Program: Upitnik

Pročitajte više
VINARSKA ZABAVA Degustacija bjelobrdskih vina

“Degustacija bjelobrdskih vina” manifestacija je koja se održava niz godina u Bijelom Brdu u organizaciji SKD „Pr

Pročitajte više
Božićno jahanje u Bijelom Brdu

Povorka konja i konjskih zaprega i ove godine provezla se, drugog dana pravoslavnog Božića, ulicama Bijelog Brda. Bož

Pročitajte više
Općini Erdut odobren je projekt Centar za posjetitelje TIC-a Aljmaš

Projekt je predstavljen i Povjerenstvu za odabir projekata Ministarstva turizma u Zagrebu. Ukupna vrijednost projekta je

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut