KUPANJE NA LIJEPOM PLAVOM DUNAVU

slide5

Vraćanje visokih temperatura nije iznenadilo mještane općine Erdut koji imaju mnogobrojna mjesta za rashlađivanje i sunčanje. Tako je i s mještanima Dalja na utoku Jame u Dunav. Daljci se mogu pohvaliti kako imaju pogodnost kupanja na lijepom plavom Dunavu gdje je dovezen pijesak kako bi kupači imali pješčanu plažu.

Na toj je lokaciji postavljena i ove godine skakaonica za one kojima je brčkanje u plićaku ili ‘rinovanje’ Dunavom od igrališta Mala Dalmacija uz obalu s prekrasnom daljskom šetnicom monotono.

Kupači koje smo zatekli na obali kažu kako je Dunav temperaturom vode upravo po mjeri. Kažu da rijeka pomalo danima raste, ali to vrsne kupače ne zabrinjava.

Svi su tu, kazali su nam, tko nije nekuda otputovao na godišnji odmor. Lijepo se zabave uz druženje i razgovor na obali. To im je mjesto sada najbolje za kupanje, jer ono uzvodnije je nasuto kamenom pa se tamo ne kupaju. Onima koji imaju čamce, a u Dalju gotovo da nema stanovnika koji ga nema, na rapsolaganju su i prekrasne pješčane plaže s hladovinom od guste šume na otoku Tanja, kod poznate daljske dunavske krivine. Do tamo je put moguć jedino plovilom.

Zadnje objavljeno

UREĐENO CIKLO TURISTIČKO ODMORIŠTE U DALJU

U Dalju je uređeno odmorište za ciklo turiste koje je smješteno neposredno uz vinski muzej Teutoburgium. Odmorište j

Pročitajte više
REALIZIRAN PROJEKT TURISTIČKA SIGNALIZACIJA U NASELJIMA NA PODRUČJU OPĆINE ERDUT

Turistička zajednica općine Erdut realizira tri projekta odobrena od strane Hrvatske turističke zajednice. Jedan od p

Pročitajte više
PORC LRA ERDUT PROVEO JE EDUKACIJE U SKLOPU PROJEKTA „ZNANJEM, EDUKACIJOM I VJEŠTINAMA DO TURISTIČKOG RAZVOJA U OPĆINI ERDUT“

U Aljmašu 04.11. i u Erdutu 09.11.2016. održane su edukativne radionice iz projekta „Znanjem, edukacijom i vještina

Pročitajte više
Sajam starih zanata, običaja i gužvarijada

Sajam starih zanata, običaja i gužvarijada Upitnik za izlagače

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut