KUPANJE NA LIJEPOM PLAVOM DUNAVU

Vraćanje visokih temperatura nije iznenadilo mještane općine Erdut koji imaju mnogobrojna mjesta za rashlađivanje i sunčanje. Tako je i s mještanima Dalja na utoku Jame u Dunav. Daljci se mogu pohvaliti kako imaju pogodnost kupanja na lijepom plavom Dunavu gdje je dovezen pijesak kako bi kupači imali pješčanu plažu.

Na toj je lokaciji postavljena i ove godine skakaonica za one kojima je brčkanje u plićaku ili ‘rinovanje’ Dunavom od igrališta Mala Dalmacija uz obalu s prekrasnom daljskom šetnicom monotono.

Kupači koje smo zatekli na obali kažu kako je Dunav temperaturom vode upravo po mjeri. Kažu da rijeka pomalo danima raste, ali to vrsne kupače ne zabrinjava.

Svi su tu, kazali su nam, tko nije nekuda otputovao na godišnji odmor. Lijepo se zabave uz druženje i razgovor na obali. To im je mjesto sada najbolje za kupanje, jer ono uzvodnije je nasuto kamenom pa se tamo ne kupaju. Onima koji imaju čamce, a u Dalju gotovo da nema stanovnika koji ga nema, na rapsolaganju su i prekrasne pješčane plaže s hladovinom od guste šume na otoku Tanja, kod poznate daljske dunavske krivine. Do tamo je put moguć jedino plovilom.

Zadnje objavljeno

Općinska fišijada 11/11/2017

Kroz mjesne fišijade kojih je bilo 5 prošlo je 103 natjecatelja, utrošeno 725 kg ribe, a pobjednik općinske fišijad

Pročitajte više
Jubilarna 5. Smotra svatovskih zaprega i jahača u Bijelom Brdu

Odlična zabava za ljubitelje tradicije, konja i zaprega bila je u subotu u Bijelom Brdu gdje je Konjogojska udruga Drav

Pročitajte više
Sajam starih običaja i zanata i gužvarijada

Preuzimanje upitnika za izlagače

Pročitajte više
Smotra svatovskih zaprega i jahača

Konjogojska udruga Drava Bijelo Brdo organizira u subotu, 30. rujna jubilarnu, 5. Smotru svatovskih zaprega i jahača Bi

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut