Obilježen Dan Dunava u Dalju

U Kulturnom i znanstvenom centru Milutin Milanković u Dalju 29. lipnja održana je manifestacija u povodu Dana Dunava, druge najveće europske rijeke, pod nazivom “36 kilometara dunavsklih priča”.

Ovih 36 kilometra, kako su domaćini rekli, predstavlja duljinu dunavske obale općine Erdut. Osječko-baranjski župan dr.sc. Vladimir Šišljagić je s dožupanom Jovanom Jelićem, nazočio manifestaciji i pri tome razgledao stalni izložbeni postav u rodnoj kući jednog od najvećih svjetskih klimatologa Milutina Milankovića i razgovarao s ravnateljem KZC-a Milutin Milanković Đorđem Nešićem i načelnikom Općine Erdut Jugoslavom Vesićem koji podržava projekt brendiranja KZC-a i Dalja jer žele da to postane središte u koje će dolaziti svjetski stručnjaci ali i učenici i studenti na stručne ekskurzije u Svemirsku sobu ali i planetarij jer će modeli planeta Sunčevog sustava biti razmješteni po cijelom Dalju i uz Dunav.

Ravnatelj Nešić kaže kako su gosti mogli poslušati priču “Od Crne šume do Crnog mora” – priču o Dunavu i Milutin Milanković o Dunavu. Otvorena je i izložba fotografija “Dunav nekad i sad” nakon čega je uslijedio i glazbeni trenutak “Na lijepom plavom Dunavu” na violini. Nakon toga , program se nastavio na Dunavu gdje s aktivnošću po d nazivom  “Poruka u boci” kada su okupljeni  puštali boce s porukama u Dunav. U cijelu su se manifestaciju Dan Dunav uključila i djeca, i djelatnici Poduzetničkog razvojnog centra općine Erdut, te djelatnici komunalnog poduzeća Čvorkovac koje provodi brojne akcije zaštite okoliša upravo s Općinom Erdut, školama iz naselja općine Erdut i PORC-om. Boce su prebacivali iz ruke u ruku sa daljske šetnice do obale u čamac koji se odvezao na sredinu rijeke i od tamo puštao boce s porukama u Dunav.

Zadnje objavljeno

Šaran i škarpina ponovno spojili Slavoniju i Dalmaciju

Na Ribarskoj se noći u izvrsnoj organizaciji SRD-a “Dunav” sa subote na nedjelju u Aljmašu gostilo i zabavljalo ne

Pročitajte više
Ribarska noć 17. lipnja u Aljmašu

U Aljmašu se pripremaju za tradicionalnu Aljmašku ribarsku noć u organizaciji Sportskog ribolovnog kluba „Dunav“

Pročitajte više
Dani trešanja 2017. godine

Dane trešanja, osme po redu u Erdutu, otvorila je državna tajnica Ministarstva turizma Snježana Brzica, a nazočan je

Pročitajte više
Dani trešanja Erdut 2017. godine

Dani trešanja u Erdutu tradiocioanlo se održavaju u Erdutu 03.06.2017. godine. Uz bogat i zanimljiv program posjetite

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut