ODRŽAN 8. SAJAM CVIJEĆA I SEOSKOG TURIZMA U DALJ PLANINI

Novosti

Sajmom cvijeća i seoskog turizma 10. i 11. 5. 2014. U Dalj planini završena je jednomjesečna manifestacijana Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije. Organizatori su i ove godine bili mjesni odbor Dalj planina i KUD „Petefi Šandor“, Turistička zajednica općine Erdut, Čvorkovac d.o.o., Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut d.o.o., Vijeće mađarske nacionalne manjine općine Erdut i DZMH općine Erdut.

Sajam je otvorio osječko-baranjski dožupan Dragan Vulin koji je sa dožupanima Željkom Kraljičkom i Jovanom Jelićem, te načelnikom Općine Erdut Jugoslavom Vesićem i njegovim zamjenicima Slobodanom Narančićem i Dariom Vulićem obišao štandove sedamdesetak izlagača, što je i najviše do sada. Vulin je istakao kako je ova manifestacija jedan od načina brendiranja kontinentalnog turizma, u spoju sa vinom, gastronomijom, smještajnim kapacitetima, kojih je sve više, jer seoska domaćinstva otvaraju vrata, nudeći odličnu uslugu gostima koji zahtjevaju upravo takav oblik turizma. Načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić pohvalio je organizatore i rekao kako uloženo mnogo truda i rada da sve bude izvrsno i da posjetitelji budu zadovoljni. Ovakva manifestacija je vodeća manifestacija u regiji i promotor turizma Županije.
Sajam je okupio veliki broj izlagača iz okolnih Županija i Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine, pa možemo reći da je dobio i međunarodno značenje, a općinu je posjetila i grupa vinara i voćara iz Mandićevca, koji su obišli erdutske vinare i tako razmjenili svoja iskustva, kaže zamjenik predsjenika TZ općine Erdut Darko Barjaktarević. Uz ponudu cvijeća, rukotvorina erdutskog kraja, kolača, vina i rakije te sireva, posjetitelji su mogli uživati u kulturno-umjetničkom programu sa tradicionalnim plesovima podunavske regije, a za bogatu gastronomsku ponudu pobrinuli su se ribolovačka društva SRD „Kečiga“ iz Erduta i LD „Srnjak“.
Upriličena je i dodjela medalja vinarima erdutskog vinogorja, pa je Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije uručila zlatne, srebrne i brončane medalje, te priznanja za ocijenjena vina: Erdutskim vinogradima iz Erduta, OPG-u Ivo Brzica, Dušici Siber i Vinariji Antunović iz Dalja.

Jelena Eklemović, osoba na stručnom osposobljavanju u PORCU-Erdut