ODRŽAN 8. SAJAM CVIJEĆA I SEOSKOG TURIZMA U DALJ PLANINI

Sajmom cvijeća i seoskog turizma 10. i 11. 5. 2014. U Dalj planini završena je jednomjesečna manifestacijana Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije. Organizatori su i ove godine bili mjesni odbor Dalj planina i KUD „Petefi Šandor“, Turistička zajednica općine Erdut, Čvorkovac d.o.o., Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut d.o.o., Vijeće mađarske nacionalne manjine općine Erdut i DZMH općine Erdut.

Sajam je otvorio osječko-baranjski dožupan Dragan Vulin koji je sa dožupanima Željkom Kraljičkom i Jovanom Jelićem, te načelnikom Općine Erdut Jugoslavom Vesićem i njegovim zamjenicima Slobodanom Narančićem i Dariom Vulićem obišao štandove sedamdesetak izlagača, što je i najviše do sada. Vulin je istakao kako je ova manifestacija jedan od načina brendiranja kontinentalnog turizma, u spoju sa vinom, gastronomijom, smještajnim kapacitetima, kojih je sve više, jer seoska domaćinstva otvaraju vrata, nudeći odličnu uslugu gostima koji zahtjevaju upravo takav oblik turizma. Načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić pohvalio je organizatore i rekao kako uloženo mnogo truda i rada da sve bude izvrsno i da posjetitelji budu zadovoljni. Ovakva manifestacija je vodeća manifestacija u regiji i promotor turizma Županije.
Sajam je okupio veliki broj izlagača iz okolnih Županija i Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine, pa možemo reći da je dobio i međunarodno značenje, a općinu je posjetila i grupa vinara i voćara iz Mandićevca, koji su obišli erdutske vinare i tako razmjenili svoja iskustva, kaže zamjenik predsjenika TZ općine Erdut Darko Barjaktarević. Uz ponudu cvijeća, rukotvorina erdutskog kraja, kolača, vina i rakije te sireva, posjetitelji su mogli uživati u kulturno-umjetničkom programu sa tradicionalnim plesovima podunavske regije, a za bogatu gastronomsku ponudu pobrinuli su se ribolovačka društva SRD „Kečiga“ iz Erduta i LD „Srnjak“.
Upriličena je i dodjela medalja vinarima erdutskog vinogorja, pa je Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije uručila zlatne, srebrne i brončane medalje, te priznanja za ocijenjena vina: Erdutskim vinogradima iz Erduta, OPG-u Ivo Brzica, Dušici Siber i Vinariji Antunović iz Dalja.

Jelena Eklemović, osoba na stručnom osposobljavanju u PORCU-Erdut

Zadnje objavljeno

11. sajam cvijeća i seoskog turizma

Tradicionalni 11. Sajam cvijeća i seoskog turizma održava se 29. Travnja 2017. godine u Dalj planini. Program: Upitnik

Pročitajte više
VINARSKA ZABAVA Degustacija bjelobrdskih vina

“Degustacija bjelobrdskih vina” manifestacija je koja se održava niz godina u Bijelom Brdu u organizaciji SKD „Pr

Pročitajte više
Božićno jahanje u Bijelom Brdu

Povorka konja i konjskih zaprega i ove godine provezla se, drugog dana pravoslavnog Božića, ulicama Bijelog Brda. Bož

Pročitajte više
Općini Erdut odobren je projekt Centar za posjetitelje TIC-a Aljmaš

Projekt je predstavljen i Povjerenstvu za odabir projekata Ministarstva turizma u Zagrebu. Ukupna vrijednost projekta je

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut