Održan 8. sajam starih zanata i običaja i 4. gužvarijada u Dalju

Dje_ja grupa SKUD-a Branko Radi_evi_ iz Dalja

"SKUD Branko Radičević" iz Dalja

DALJ – Sajam starih običaja i zanata u Dalju je tradicionalna manifestacija koja svake godine privlači sve veći broj izlagača i posjetitelja. Ovaj put se tijekom dva dana održavanja okupilo 45 izlagača. Sajam je pokrenut prije osam godina radi poticanja ruralnog turizma općine Erdut i promicanja tradicije, kulture, običaja i gastronomije ovog podneblja.

Dožupan osječko-baranjski Željko Kraljičak je na otvorenju istaknuo da su ovakve manifestracije prigoda za stvaranje turističke ponude na našim destinacijma. “Upravo na ovom prostoru erdutskog vinogorja imamo nevjerojatno brz napredak i veliku mobilnosti svih koji daju doprinos kontinentalnom turizmu po nudom vlastitih proizvoda i koji, njegujući našu kulturnu tradicijsku baštinu, žele pokazati koliko ova destinacija napreduje”, izjavio je Kraljičak.

Otvaranje sajma

Na Sajmu se moglo kupiti sve ga – od meda i sira do rakije i vina, svijeća i ostalih rukotvorina. Sve se to moglo kušati i kupiti pa čak i popraviti harmoniku. Bilo je domaćih i inozemnih izlagača iz Bosne i Srbije, ali i dalekog Hvara. Sajam će trajno ostati u Dalju iako je selio po općinskim mjestima, najavio je načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić jer, istaknuo je on, Dalj ima tradiciju i obrtnički duh, a mjesto održavanja Sajma ne kada se i zvalo Obrtnička ulica jer je imala mnogo zanatlija. Donačelnik Dragan Vulin kazao je kako je vrlo zadovoljan vještinama i znanjem kojim su se Daljci predstavili gostima koji su došli odasvud. U kulturnom programu nastupali su brojni KUD-ovi, a selom je prošla i povorka sudionika koji su pjesmom i plesom uljepšali Sajam.

Slavica Mašić, Jasmina Kolundžić, pobjednica iz Bijelog Brda Bojka Nešić i Jugoslav Vesić

Slavica Mašić, Jasmina Kolundžić, pobjednica iz Bijelog Brda Bojka Nešić i Jugoslav Vesić

Održana je i 4. gužva rijada “S pjesmom i plesom uz gužvaru i vino” SKUD-a “Branko Radičević” iz Dalja, a najukusniju je gužvaru zamijesila Bojka Nešić iz Bijelog Brda.

Zadnje objavljeno

UREĐENO CIKLO TURISTIČKO ODMORIŠTE U DALJU

U Dalju je uređeno odmorište za ciklo turiste koje je smješteno neposredno uz vinski muzej Teutoburgium. Odmorište j

Pročitajte više
REALIZIRAN PROJEKT TURISTIČKA SIGNALIZACIJA U NASELJIMA NA PODRUČJU OPĆINE ERDUT

Turistička zajednica općine Erdut realizira tri projekta odobrena od strane Hrvatske turističke zajednice. Jedan od p

Pročitajte više
PORC LRA ERDUT PROVEO JE EDUKACIJE U SKLOPU PROJEKTA „ZNANJEM, EDUKACIJOM I VJEŠTINAMA DO TURISTIČKOG RAZVOJA U OPĆINI ERDUT“

U Aljmašu 04.11. i u Erdutu 09.11.2016. održane su edukativne radionice iz projekta „Znanjem, edukacijom i vještina

Pročitajte više
Sajam starih zanata, običaja i gužvarijada

Sajam starih zanata, običaja i gužvarijada Upitnik za izlagače

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut