Održan 8. sajam starih zanata i običaja i 4. gužvarijada u Dalju

"SKUD Branko Radičević" iz Dalja

DALJ – Sajam starih običaja i zanata u Dalju je tradicionalna manifestacija koja svake godine privlači sve veći broj izlagača i posjetitelja. Ovaj put se tijekom dva dana održavanja okupilo 45 izlagača. Sajam je pokrenut prije osam godina radi poticanja ruralnog turizma općine Erdut i promicanja tradicije, kulture, običaja i gastronomije ovog podneblja.

Dožupan osječko-baranjski Željko Kraljičak je na otvorenju istaknuo da su ovakve manifestracije prigoda za stvaranje turističke ponude na našim destinacijma. “Upravo na ovom prostoru erdutskog vinogorja imamo nevjerojatno brz napredak i veliku mobilnosti svih koji daju doprinos kontinentalnom turizmu po nudom vlastitih proizvoda i koji, njegujući našu kulturnu tradicijsku baštinu, žele pokazati koliko ova destinacija napreduje”, izjavio je Kraljičak.

Otvaranje sajma

Na Sajmu se moglo kupiti sve ga – od meda i sira do rakije i vina, svijeća i ostalih rukotvorina. Sve se to moglo kušati i kupiti pa čak i popraviti harmoniku. Bilo je domaćih i inozemnih izlagača iz Bosne i Srbije, ali i dalekog Hvara. Sajam će trajno ostati u Dalju iako je selio po općinskim mjestima, najavio je načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić jer, istaknuo je on, Dalj ima tradiciju i obrtnički duh, a mjesto održavanja Sajma ne kada se i zvalo Obrtnička ulica jer je imala mnogo zanatlija. Donačelnik Dragan Vulin kazao je kako je vrlo zadovoljan vještinama i znanjem kojim su se Daljci predstavili gostima koji su došli odasvud. U kulturnom programu nastupali su brojni KUD-ovi, a selom je prošla i povorka sudionika koji su pjesmom i plesom uljepšali Sajam.

Slavica Mašić, Jasmina Kolundžić, pobjednica iz Bijelog Brda Bojka Nešić i Jugoslav Vesić

Slavica Mašić, Jasmina Kolundžić, pobjednica iz Bijelog Brda Bojka Nešić i Jugoslav Vesić

Održana je i 4. gužva rijada “S pjesmom i plesom uz gužvaru i vino” SKUD-a “Branko Radičević” iz Dalja, a najukusniju je gužvaru zamijesila Bojka Nešić iz Bijelog Brda.

Zadnje objavljeno

Panona fest 2017. 22.-23. rujna 2017.

Sve je spremno za Panona fest 2017., odaberite rutu i kliknite na linkove za prijave! I ove godine Panona fest vam nudi

Pročitajte više
Za ljubitelje vina, umjetnosti i bicikliranja

“Prekrasno je hodati po ovoj zemlji, na ovoj čarobnoj lokaciji!” poručio je, oduševljen ambijentom, glazbenik Vla

Pročitajte više
SEMINAR „ZA RAZVOJ RURALNIH KRAJEVA“ – OBRAZOVANJE ZA TURIZAM NA SELJAČKIM GOSPODARSTVIMA I RURALNI RAZVOJ

U petak, 08.09.2017. u ruralnoj kući za odmor ERKHEIM u Erdutu, u sklopu manifestacije Wine&Bike tour Erdut 2017. o

Pročitajte više
WINE & BIKE TOUR ERDUT 2017

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se u petak, 08. i subotu, 09. rujna, a posjetitelje već tradicionalno o

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut