Održan 8. sajam starih zanata i običaja i 4. gužvarijada u Dalju

"SKUD Branko Radičević" iz Dalja

DALJ – Sajam starih običaja i zanata u Dalju je tradicionalna manifestacija koja svake godine privlači sve veći broj izlagača i posjetitelja. Ovaj put se tijekom dva dana održavanja okupilo 45 izlagača. Sajam je pokrenut prije osam godina radi poticanja ruralnog turizma općine Erdut i promicanja tradicije, kulture, običaja i gastronomije ovog podneblja.

Dožupan osječko-baranjski Željko Kraljičak je na otvorenju istaknuo da su ovakve manifestracije prigoda za stvaranje turističke ponude na našim destinacijma. “Upravo na ovom prostoru erdutskog vinogorja imamo nevjerojatno brz napredak i veliku mobilnosti svih koji daju doprinos kontinentalnom turizmu po nudom vlastitih proizvoda i koji, njegujući našu kulturnu tradicijsku baštinu, žele pokazati koliko ova destinacija napreduje”, izjavio je Kraljičak.

Otvaranje sajma

Na Sajmu se moglo kupiti sve ga – od meda i sira do rakije i vina, svijeća i ostalih rukotvorina. Sve se to moglo kušati i kupiti pa čak i popraviti harmoniku. Bilo je domaćih i inozemnih izlagača iz Bosne i Srbije, ali i dalekog Hvara. Sajam će trajno ostati u Dalju iako je selio po općinskim mjestima, najavio je načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić jer, istaknuo je on, Dalj ima tradiciju i obrtnički duh, a mjesto održavanja Sajma ne kada se i zvalo Obrtnička ulica jer je imala mnogo zanatlija. Donačelnik Dragan Vulin kazao je kako je vrlo zadovoljan vještinama i znanjem kojim su se Daljci predstavili gostima koji su došli odasvud. U kulturnom programu nastupali su brojni KUD-ovi, a selom je prošla i povorka sudionika koji su pjesmom i plesom uljepšali Sajam.

Slavica Mašić, Jasmina Kolundžić, pobjednica iz Bijelog Brda Bojka Nešić i Jugoslav Vesić

Slavica Mašić, Jasmina Kolundžić, pobjednica iz Bijelog Brda Bojka Nešić i Jugoslav Vesić

Održana je i 4. gužva rijada “S pjesmom i plesom uz gužvaru i vino” SKUD-a “Branko Radičević” iz Dalja, a najukusniju je gužvaru zamijesila Bojka Nešić iz Bijelog Brda.

Zadnje objavljeno

Šaran i škarpina ponovno spojili Slavoniju i Dalmaciju

Na Ribarskoj se noći u izvrsnoj organizaciji SRD-a “Dunav” sa subote na nedjelju u Aljmašu gostilo i zabavljalo ne

Pročitajte više
Ribarska noć 17. lipnja u Aljmašu

U Aljmašu se pripremaju za tradicionalnu Aljmašku ribarsku noć u organizaciji Sportskog ribolovnog kluba „Dunav“

Pročitajte više
Dani trešanja 2017. godine

Dane trešanja, osme po redu u Erdutu, otvorila je državna tajnica Ministarstva turizma Snježana Brzica, a nazočan je

Pročitajte više
Dani trešanja Erdut 2017. godine

Dani trešanja u Erdutu tradiocioanlo se održavaju u Erdutu 03.06.2017. godine. Uz bogat i zanimljiv program posjetite

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut