OPĆINSKA FIŠIJADA U DALJ PLANINI

Turistička zajednica općine Erdut i ove godine uključila se u proslavu Dana općine Erdut organiziravši fišijadu u Dalj planini 10. studenog na kojoj je učestvovalo ukupno 16 natjecatelja, po tri natjecatelja iz svakog mjesta općine plus Srednja škola Dalj. Iz Dalja to su bili: Samardžija Veljko, Berkov Damir, Ocić Dragan; iz Bijelog Brda: Bojanić Đorđe, Nešić Budislav i Ranković Miroslav; iz Erduta: Petrović Željan, Šuler Zvonko i Rajčić Ljubiša; iz Aljmaša: Matej Horvat, Dario Považanj i Udovčević Igor i iz Dalj Planine: Belik Mijo, Kajan Katarina i Obrtljik Josip. Srednju školu Dalj predstavljao je Mijić Ivan.

Ocjenjivala se boja, odgovarajuća gustuća, izgled ribe i okus fiša, a suci su bili iz ribičkog društva svakog mjesta (Držaljević Đorđe, Nemet Mijo, Bede Zdravko, Kovačević Kamenko i Huđik Josip) i u ovom sastavu radiće i na svakoj sljedećoj fišijadi. Prije centralne fišijade svako mjesto općine Erdut organiziralo je svoju lokalnu fišijadu i prva tri plasirana stekla su pravo sudjelovanja na općinskoj fišijadi. Na tim fišijadama utrošeno je 640 kg ribe koje financira Turistička zajednica, prošlo je 92 natjecatelja i bilo je prisutno 1100 gostiju.

Novi-stari pobjednik je Miroslav Ranković iz Bijelog Brda i stekao je pravo natjecanja i na prvenstvu Hrvatske. Na fišijadi je bilo prisutno oko 160 gostiju, a sam cilj je podići razinu kvalitete tradicionalnog jela ovog kraja afirmirajući ga kroz turističku ponudu.

Turistička zajednica ovu poslovnu godinu ostvarila je provodeći plan i program rada koji je zacrtala početkom poslovne godine organizirajući tradicionalne manifestacije. Svako mjesto ima manifestaciju po kojem je prepoznatljivo. U Aljmašu je to Ribarska noć, u Erdutu Dani trešanja u Dalju sajam Starih zanata, običaja i Gužvarijada, a u Bijelom Brdu Smotra svatovskih zaprega.  U ovoj godini povećao se broj dolazaka i noćenja kod privatnih iznajmljivača.

U sledečoj godini poraditi ćemo na podizanju kvalitete usluga, promidžbe, i turističke ponude.

 

Turistička zajednica općine Erdut

Galerija slika

[nggallery id=4]

Zadnje objavljeno

Općinska fišijada 11/11/2017

Kroz mjesne fišijade kojih je bilo 5 prošlo je 103 natjecatelja, utrošeno 725 kg ribe, a pobjednik općinske fišijad

Pročitajte više
Jubilarna 5. Smotra svatovskih zaprega i jahača u Bijelom Brdu

Odlična zabava za ljubitelje tradicije, konja i zaprega bila je u subotu u Bijelom Brdu gdje je Konjogojska udruga Drav

Pročitajte više
Sajam starih običaja i zanata i gužvarijada

Preuzimanje upitnika za izlagače

Pročitajte više
Smotra svatovskih zaprega i jahača

Konjogojska udruga Drava Bijelo Brdo organizira u subotu, 30. rujna jubilarnu, 5. Smotru svatovskih zaprega i jahača Bi

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut