PORC LRA ERDUT PROVEO JE EDUKACIJE U SKLOPU PROJEKTA „ZNANJEM, EDUKACIJOM I VJEŠTINAMA DO TURISTIČKOG RAZVOJA U OPĆINI ERDUT“

U Aljmašu 04.11. i u Erdutu 09.11.2016. održane su edukativne radionice iz projekta „Znanjem, edukacijom i vještinama do turističkog razvoja u općini Erdut“. Projekt je odobren od strane Hrvatske turističke zajednice u sklopu Javnog poziva „Pomoć turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima“, a nositelj projekta je Turistička zajednica općine Erdut. Projektom se žele podići kompetencije svih pružatelja turističkih usluga u općini Erdut kroz usvajanje novih znanja i vještina, te razviti novi turistički proizvodi kao jedan od preduvjeta za produženje pred i post sezone. Edukacijama za privatne iznajmljivače i podizanjem kvalitete usluživanja hrane i pića nastoje se podići konkurentnost obiteljskih gospodarstava u turizmu i vinara, stvoriti značajne strateške prednosti, te poboljšati cjelokupna ponuda destinacije.

Radionice su održane na OPG Branka Đurkov i OPG Jasna Zec u Aljmašu, te ruralnoj kući za odmor Erk-Heim i OPG Zlatica Blagojević u Erdutu. Teme radionica su bile: „Održivi turizam i lokalna kultura“, „Marketing i promocija u turizmu“, „Gostoprimstvo i poslovna etika“, „Tradicionalna graditeljska baština u turizmu“.  Sudionici radionica su se upoznali sa seoskim domaćinstvima u općini Erdut, te razmijenili iskustva sa domaćinima u bavljenju ruralnim turizmom. U sklopu radionice Tradicionalna graditeljska baština  u turizmu praktično je predstavljen primjer izrade poda od biber crijepa kao dekorativnog elementa uređenja okućnice.

Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o.

Jelena Eklemović, dipl. menadžer u turizmu

Zadnje objavljeno

Utrka Podunavlje trail 2017 30.09.2017.

Utrka je podijeljena u dvije kategorije i primjerena je za sve kategorije sportaša ali i rekreativaca (za koje je i pos

Pročitajte više
Šaran i škarpina ponovno spojili Slavoniju i Dalmaciju

Na Ribarskoj se noći u izvrsnoj organizaciji SRD-a “Dunav” sa subote na nedjelju u Aljmašu gostilo i zabavljalo ne

Pročitajte više
Ribarska noć 17. lipnja u Aljmašu

U Aljmašu se pripremaju za tradicionalnu Aljmašku ribarsku noć u organizaciji Sportskog ribolovnog kluba „Dunav“

Pročitajte više
Dani trešanja 2017. godine

Dane trešanja, osme po redu u Erdutu, otvorila je državna tajnica Ministarstva turizma Snježana Brzica, a nazočan je

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut