Ribarska noć 17. lipnja u Aljmašu

U Aljmašu se pripremaju za tradicionalnu Aljmašku ribarsku noć u organizaciji Sportskog ribolovnog kluba „Dunav“ Aljmaš.  Ivica Stanković iz Mjesnog odbora Aljmaš i Organizacijskog odbora Ribarske noći, kaže kako će svježe ribe biti u izobilju ali i popratnih aktivnosti.

 – Ribarska noć počinje  u 18 sati, a manifestacija se održava u središtu Aljmaša. Stoga će promet biti zatvoren u tom dijelu i preusmjeren. Zabavljat će nas Ravnica i Klapa Čikat iz Malog Lošinja. Naši dragi Dalmoši nam dolaze iz Splita  s ulovom svježe ribe iz prethodne noći, a dolazi i Udruga balotara Donja Ozrna Klis. Osim morske ribe nudit će se i riječna riba. Naše dunavske specijalitete -fiš, šaran u rašljama, perket od soma, prženu ribu spravljat će domaći dunavski poznavaoci tih jela aljmaški alasi – najavljuje Stanković.

On podsjeća kako se odlična ideja iz  lipnja 2012. godine Sportskog ribolovnog kluba Dunav Aljmaš i Mjesnog odbora Aljmaš pretvorila u odličnu pučku gastro-manifestaciju.

Organizirali smo tada Aljmašku ribarsku noć „Prvi ples šarana i škarpine“ kojom se namjeravala promovirati izvorna gastronomija bazirana na jelima od ribe, ribarstvo i tradicionalni život sela na Dunavu. Partner u projektu bila je splitska Gradska četvrt Kman te vjernici župe Marije pomoćnice iz Kmana, koji su  predstavili jela od morske ribe i plodova mora.  Skromna ideja druženja s gostima iz Dalmacije uz jela od riječne i morske ribe te domaće vino na središnjem seoskom trgu ostvarila je rezultat kojim su svi bili iznenađeni. Dobra najava u medijima, neobičan spoj gastronomije i lijepa lipanjska večer privukli su iznenađujući broj posjetitelja iz okolnih mjesta, njih približno 2500. Priređena je i prodaja autohtonih dalmatinskih i slavonskih rukotvorina. U godinama koje su slijedile broj posjetitelja i partnera s Jadrana se povećavao, pridružila nam se Klapa Čikat s Lošinja, Udruga balotara iz Donje Ozrne, a broj posjetitelja je premašio cifru  od 3000.  Ohrabreni pozitivnim komentarima posjetitelja odlučili smo dalje razvijati ideju povezivanja kontinentalnog i morskog turizma i Aljmašku ribarsku noć smo  razvili u prepoznatljivu manifestaciju,

prisjeća se Ivica  Stanković.

Zadnje objavljeno

Općinska fišijada 11/11/2017

Kroz mjesne fišijade kojih je bilo 5 prošlo je 103 natjecatelja, utrošeno 725 kg ribe, a pobjednik općinske fišijad

Pročitajte više
Jubilarna 5. Smotra svatovskih zaprega i jahača u Bijelom Brdu

Odlična zabava za ljubitelje tradicije, konja i zaprega bila je u subotu u Bijelom Brdu gdje je Konjogojska udruga Drav

Pročitajte više
Sajam starih običaja i zanata i gužvarijada

Preuzimanje upitnika za izlagače

Pročitajte više
Smotra svatovskih zaprega i jahača

Konjogojska udruga Drava Bijelo Brdo organizira u subotu, 30. rujna jubilarnu, 5. Smotru svatovskih zaprega i jahača Bi

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut