Smotra svatovskih zaprega i jahača

Konjogojska udruga Drava Bijelo Brdo organizira u subotu, 30. rujna jubilarnu, 5. Smotru svatovskih zaprega i jahača Bijelo Brdo.

Predsjednik Branislav Švabić kaže kako će se Smotra održati u parku u samom središtu naselja, a okupljanje sudionika i gostiju je od 12 do 14 sati.

– Počinjemo u 14 sati, a svi su dobrodošli i bit će dobro ugošćeni i počašćeni. Za dobro raspoloženje i okrjepu i ovaj put smo pripremili besplatne kobasice i osvježavajuće napitke za sudionike i posjetitelje. Ovom manifestacijom njegujemo tradiciju i stare narodne običaje našeg mjesta. Mislim da će posjetitelji i ovaj put biti zadovoljni i vidjeti šarolikost folklora i našeg kraja i krajeva, odakle nam sudionici dolaze. Najavljen nam je dolazaka dvadesetak zaprega i tridesetak jahača, uzgajivača i ljubitelja konja s područja cijele Slavonije i Baranje. Tradicionano će se birati najljepša zaprega i jačač, a nakon toga će se svi sudionici okupiti u Domu kulture Bijelo Brdo na večeri i druženju, kao što smo to radili proteklih godina – kaže predsjednik Branislav Švabić.

Predsjednik je zadovoljan što je konja i uzgajivača ne samo u Bijelom Brdu već u cijeloj Slavoniji sve više i što se i ovo modernije doba još uvijek uspješno njeguju nekadašnji seoski običaji.

Naime, i ovaj put organizatori su pripremili bogat i zanimljiv program i popratne sadržaje za sve posjetitelje koji već tradicionalno prate ovu priredbu.

Zadnje objavljeno

Općinska fišijada 11/11/2017

Kroz mjesne fišijade kojih je bilo 5 prošlo je 103 natjecatelja, utrošeno 725 kg ribe, a pobjednik općinske fišijad

Pročitajte više
Jubilarna 5. Smotra svatovskih zaprega i jahača u Bijelom Brdu

Odlična zabava za ljubitelje tradicije, konja i zaprega bila je u subotu u Bijelom Brdu gdje je Konjogojska udruga Drav

Pročitajte više
Sajam starih običaja i zanata i gužvarijada

Preuzimanje upitnika za izlagače

Pročitajte više
Smotra svatovskih zaprega i jahača

Konjogojska udruga Drava Bijelo Brdo organizira u subotu, 30. rujna jubilarnu, 5. Smotru svatovskih zaprega i jahača Bi

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut