U Aljmšu pristala 59. međunarodna dunavska TID regata-najveća i najduža kanuistička regata u svijetu

regata (3)

Aljmaš je ove godine bio domaćin 59. Međunarodne dunavske TID (Tour Danubian regate) regate. Polazna točka ove regate je grad Ingolstadt u Njemačkoj, a krajnji cilj je selo SV. Đorđe u Rumuniji. Traje od 20.06. do 08.09., duga je 2482,5 km i obuvata sve podunavske zemlje. Najviše je sudionika iz Njemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Hrvatske i Srbije, a ima sudionika i iz Velike Britanije, Australije, Novog Zelanda i SAD-a. Organizator ovogodišnje regate je TID-Mađarska, a organizator u Hrvatskoj je kajakaški savez Hrvatske i kanu klub Končar. Mjesta u kojima se pristaje su Aljmaš, Vukovar i Ilok.

10% učesnika veslaju cijelu regatu, ostali se priključuju prema programu. Ove godine je rekordan broj sudionika oko 150, a za sljedeću jubilarnu 60. regatu očekuje se još veći broj sudionika. Regata svake godine ima redovnu konferenciju u listopadu, a njenu organizaciju preuzima jedna od podunavskih zemalja. Sljedeća konferencija je u Slovačkoj. Cilj regate je tolerancija, druženje, upoznavanje i spajajanje različitih kultura, kao i promocija turizma. Regata je isključivo veslačka, nema motora, spava se u šatorima, a sva operma se prenosi u kajaku, u svakom mjestu u koje se pristaje organizira se doček, kulturno-imjetnički program, glazba i druženje, kaže jedan od sudionika i organizatora regate Predrag Bogdanović iz kajakaškog saveza Srbije.

Turistička zajednica i općina Erdut sudjelovali su u organizaciji ove regate kod nas, a zvaničnio dio programa je otvorio donačelnik općine Erdut Dario Vulić, koji je pozdravio sve učesnike i poželio im dobrodošlicu u Aljmaš. Goste je zabavljao tamburaški sastav i KUD Aljmaš.

 

Jelena Eklemović, PORC Erdut

Galerija slika

Zadnje objavljeno

UREĐENO CIKLO TURISTIČKO ODMORIŠTE U DALJU

U Dalju je uređeno odmorište za ciklo turiste koje je smješteno neposredno uz vinski muzej Teutoburgium. Odmorište j

Pročitajte više
REALIZIRAN PROJEKT TURISTIČKA SIGNALIZACIJA U NASELJIMA NA PODRUČJU OPĆINE ERDUT

Turistička zajednica općine Erdut realizira tri projekta odobrena od strane Hrvatske turističke zajednice. Jedan od p

Pročitajte više
PORC LRA ERDUT PROVEO JE EDUKACIJE U SKLOPU PROJEKTA „ZNANJEM, EDUKACIJOM I VJEŠTINAMA DO TURISTIČKOG RAZVOJA U OPĆINI ERDUT“

U Aljmašu 04.11. i u Erdutu 09.11.2016. održane su edukativne radionice iz projekta „Znanjem, edukacijom i vještina

Pročitajte više
Sajam starih zanata, običaja i gužvarijada

Sajam starih zanata, običaja i gužvarijada Upitnik za izlagače

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut