Žive jaslice

Poštovani,

Aljmaš, poznato marijansko svetište u Općini Erdut, četvrtu godinu za redom, u vrijeme Božića, organizira manifestaciju Žive jaslice.

Upriličenje puta Svete Obitelj uoči Isusova rođenja odigrat će se na prostoru betonskog nogometnog igrališta, preko puta Kalvarije, na samom ulazu u mjesto. Pripreme su u završnoj fazi a provodi ih KUD ‘Aljmaš’, koji je u suradnji s drugim udrugama i pojedincima iz Aljmaša, te uz financijsku podršku Općine Erdut, i ove godine preuzeo organizaciju i provedbu projekta Žive jaslice.

Trodnevna manifestacija bit će održana na Badnjak, u petak 24. prosinca 2010. od 21,30 do 23,30 sati, potom 26. prosinca, u nedjelju, na blagdan Svete obitelji i Svetog Stjepana od 16 do 18 sati, te na blagdan Bogojavljenja – Sveta tri kralja, u četvrtak 6. siječnja 2011. godine od 15 do 17 sati.

Tijekom tri dana događanja, u Aljmašu će biti postavljeni izložbeni štandovi lokalnih tradicionalnih majstora, obrtnika i udruga, uz ponudu tople okrijepe za sve posjetitelje, a na dane Živih jaslica u Aljmašu resotran Vikend (u centru kod crkve) i krčma Kod Daneta, daju popust na konzumaciju fiša od 20 %.

Priča o događanjima Kristova rođenja na Badnju večer događa se u mnogim mjestima širom svijeta, a najpoznatije su Žive jaslice koje se održavaju u Rimu. Prisjetimo se, Betlehem, mjesto Isusova rođenja, nalazi se 10 km južno od Jeruzalema. U vrijeme Isusova rođenja gostionice koje je Josip s Marijom obilazio bile su pune, te su prenoćili u spiljama ispod gostionica gdje su ljudi držali životinje. Danas pojam betlehemske štalice poziva na mir i spokoj, dostojanstvo i slogu obiteljskog okupljanja.

Srdačno,

Zadnje objavljeno

11. sajam cvijeća i seoskog turizma

Tradicionalni 11. Sajam cvijeća i seoskog turizma održava se 29. Travnja 2017. godine u Dalj planini. Program: Upitnik

Pročitajte više
VINARSKA ZABAVA Degustacija bjelobrdskih vina

“Degustacija bjelobrdskih vina” manifestacija je koja se održava niz godina u Bijelom Brdu u organizaciji SKD „Pr

Pročitajte više
Božićno jahanje u Bijelom Brdu

Povorka konja i konjskih zaprega i ove godine provezla se, drugog dana pravoslavnog Božića, ulicama Bijelog Brda. Bož

Pročitajte više
Općini Erdut odobren je projekt Centar za posjetitelje TIC-a Aljmaš

Projekt je predstavljen i Povjerenstvu za odabir projekata Ministarstva turizma u Zagrebu. Ukupna vrijednost projekta je

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut