Žive jaslice

jaslice2

Poštovani,

Aljmaš, poznato marijansko svetište u Općini Erdut, četvrtu godinu za redom, u vrijeme Božića, organizira manifestaciju Žive jaslice.

Upriličenje puta Svete Obitelj uoči Isusova rođenja odigrat će se na prostoru betonskog nogometnog igrališta, preko puta Kalvarije, na samom ulazu u mjesto. Pripreme su u završnoj fazi a provodi ih KUD ‘Aljmaš’, koji je u suradnji s drugim udrugama i pojedincima iz Aljmaša, te uz financijsku podršku Općine Erdut, i ove godine preuzeo organizaciju i provedbu projekta Žive jaslice.

Trodnevna manifestacija bit će održana na Badnjak, u petak 24. prosinca 2010. od 21,30 do 23,30 sati, potom 26. prosinca, u nedjelju, na blagdan Svete obitelji i Svetog Stjepana od 16 do 18 sati, te na blagdan Bogojavljenja – Sveta tri kralja, u četvrtak 6. siječnja 2011. godine od 15 do 17 sati.

Tijekom tri dana događanja, u Aljmašu će biti postavljeni izložbeni štandovi lokalnih tradicionalnih majstora, obrtnika i udruga, uz ponudu tople okrijepe za sve posjetitelje, a na dane Živih jaslica u Aljmašu resotran Vikend (u centru kod crkve) i krčma Kod Daneta, daju popust na konzumaciju fiša od 20 %.

Priča o događanjima Kristova rođenja na Badnju večer događa se u mnogim mjestima širom svijeta, a najpoznatije su Žive jaslice koje se održavaju u Rimu. Prisjetimo se, Betlehem, mjesto Isusova rođenja, nalazi se 10 km južno od Jeruzalema. U vrijeme Isusova rođenja gostionice koje je Josip s Marijom obilazio bile su pune, te su prenoćili u spiljama ispod gostionica gdje su ljudi držali životinje. Danas pojam betlehemske štalice poziva na mir i spokoj, dostojanstvo i slogu obiteljskog okupljanja.

Srdačno,

Zadnje objavljeno

UREĐENO CIKLO TURISTIČKO ODMORIŠTE U DALJU

U Dalju je uređeno odmorište za ciklo turiste koje je smješteno neposredno uz vinski muzej Teutoburgium. Odmorište j

Pročitajte više
REALIZIRAN PROJEKT TURISTIČKA SIGNALIZACIJA U NASELJIMA NA PODRUČJU OPĆINE ERDUT

Turistička zajednica općine Erdut realizira tri projekta odobrena od strane Hrvatske turističke zajednice. Jedan od p

Pročitajte više
PORC LRA ERDUT PROVEO JE EDUKACIJE U SKLOPU PROJEKTA „ZNANJEM, EDUKACIJOM I VJEŠTINAMA DO TURISTIČKOG RAZVOJA U OPĆINI ERDUT“

U Aljmašu 04.11. i u Erdutu 09.11.2016. održane su edukativne radionice iz projekta „Znanjem, edukacijom i vještina

Pročitajte više
Sajam starih zanata, običaja i gužvarijada

Sajam starih zanata, običaja i gužvarijada Upitnik za izlagače

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut