Žive jaslice

Poštovani,

Aljmaš, poznato marijansko svetište u Općini Erdut, četvrtu godinu za redom, u vrijeme Božića, organizira manifestaciju Žive jaslice.

Upriličenje puta Svete Obitelj uoči Isusova rođenja odigrat će se na prostoru betonskog nogometnog igrališta, preko puta Kalvarije, na samom ulazu u mjesto. Pripreme su u završnoj fazi a provodi ih KUD ‘Aljmaš’, koji je u suradnji s drugim udrugama i pojedincima iz Aljmaša, te uz financijsku podršku Općine Erdut, i ove godine preuzeo organizaciju i provedbu projekta Žive jaslice.

Trodnevna manifestacija bit će održana na Badnjak, u petak 24. prosinca 2010. od 21,30 do 23,30 sati, potom 26. prosinca, u nedjelju, na blagdan Svete obitelji i Svetog Stjepana od 16 do 18 sati, te na blagdan Bogojavljenja – Sveta tri kralja, u četvrtak 6. siječnja 2011. godine od 15 do 17 sati.

Tijekom tri dana događanja, u Aljmašu će biti postavljeni izložbeni štandovi lokalnih tradicionalnih majstora, obrtnika i udruga, uz ponudu tople okrijepe za sve posjetitelje, a na dane Živih jaslica u Aljmašu resotran Vikend (u centru kod crkve) i krčma Kod Daneta, daju popust na konzumaciju fiša od 20 %.

Priča o događanjima Kristova rođenja na Badnju večer događa se u mnogim mjestima širom svijeta, a najpoznatije su Žive jaslice koje se održavaju u Rimu. Prisjetimo se, Betlehem, mjesto Isusova rođenja, nalazi se 10 km južno od Jeruzalema. U vrijeme Isusova rođenja gostionice koje je Josip s Marijom obilazio bile su pune, te su prenoćili u spiljama ispod gostionica gdje su ljudi držali životinje. Danas pojam betlehemske štalice poziva na mir i spokoj, dostojanstvo i slogu obiteljskog okupljanja.

Srdačno,

Zadnje objavljeno

Panona fest 2017. 22.-23. rujna 2017.

Sve je spremno za Panona fest 2017., odaberite rutu i kliknite na linkove za prijave! I ove godine Panona fest vam nudi

Pročitajte više
Za ljubitelje vina, umjetnosti i bicikliranja

“Prekrasno je hodati po ovoj zemlji, na ovoj čarobnoj lokaciji!” poručio je, oduševljen ambijentom, glazbenik Vla

Pročitajte više
SEMINAR „ZA RAZVOJ RURALNIH KRAJEVA“ – OBRAZOVANJE ZA TURIZAM NA SELJAČKIM GOSPODARSTVIMA I RURALNI RAZVOJ

U petak, 08.09.2017. u ruralnoj kući za odmor ERKHEIM u Erdutu, u sklopu manifestacije Wine&Bike tour Erdut 2017. o

Pročitajte više
WINE & BIKE TOUR ERDUT 2017

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se u petak, 08. i subotu, 09. rujna, a posjetitelje već tradicionalno o

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut