Vinoteka „Teutoburgium“

U Dalju je u sklopu projekta Wine tour u srpnju 2013. otvorena vinoteka „Teutoburgium“. Temeljni cilj projekta bio je unapređenje i razvoj vinskog turizma na području Županije.
Projekt je usmjeren na stvaranje novih i uređenje postojećih vinskih i kulturnih turističkih atrakcija kroz koje će turisti i domaće stanovništvo imati priliku upoznati se s tradicijom proizvodnje vina, te degustirati najpoznatija vina s područja Osječko-baranje županije, kao i drugom ponudom autohtonih proizvoda s područja turističko-vinskih cesta. Nositelj projekta je Osječko-baranjska županija, a partneri na projektu su gradovi Osijek i Beli Manastir, općine Draž, Drenje, Erdut, Kneževi Vinogradi, Feričanci, Popovac, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Turistička zajednica Baranje, te regionalna razvoja agencija Slavonije i Baranje.
Vinoteka u Dalju je uređena u starom podrumu u središtu mjesta. Dobila je ime po starom rimskom nazivu za Dalj-Teutoburgium. Financiran je najvećim dijelog sredstvima Europske unije. U njemu su prezentirani svi vinari Erdutskog kraja. Muzej vinarstva u Dalju svakako bi trebao da bude polazna točka vinske avanture Vinskim putevima pitomog i gostoljubivog Erdutskog vinogorja. Uz sorte vina kao što su graševina, burgundac bijeli, traminac i rizvanac, frankovka i zweigelt, u vinoteci su izložene i rukotvorine, suveniri i umjetnine koje su djela udruga i umjetnika koji djeluju na području Općine Erdut.

Zadnje objavljeno

11. sajam cvijeća i seoskog turizma

Tradicionalni 11. Sajam cvijeća i seoskog turizma održava se 29. Travnja 2017. godine u Dalj planini. Program: Upitnik

Pročitajte više
VINARSKA ZABAVA Degustacija bjelobrdskih vina

“Degustacija bjelobrdskih vina” manifestacija je koja se održava niz godina u Bijelom Brdu u organizaciji SKD „Pr

Pročitajte više
Božićno jahanje u Bijelom Brdu

Povorka konja i konjskih zaprega i ove godine provezla se, drugog dana pravoslavnog Božića, ulicama Bijelog Brda. Bož

Pročitajte više
Općini Erdut odobren je projekt Centar za posjetitelje TIC-a Aljmaš

Projekt je predstavljen i Povjerenstvu za odabir projekata Ministarstva turizma u Zagrebu. Ukupna vrijednost projekta je

Pročitajte više

Turistička zajednica Općine Erdut