ALJMAŠ – OTVORENJE BIKERSKE SEZONE

Novosti

Predstojeća subota u Svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu rezervirana je za tradicionalno okupljanje motorista na blagoslov.

Stiglo je proljeće. Motocikl, kaciga i koja kuna u džepu. Dovoljno?! Ono što nedostaje je Božji blagoslov. Da ne bismo bili uskraćeni pobrinuo se Moto klub My way te i ove godine 21. travnja organiziramo tradicionalni blagoslov na kojem očekujemo na stotine motorista.

Prema rasporedu je predviđeno od 8 do 9 sati okupljanje u
CB Ecola u Divaltovoj 56 u Osijeku, a polazak kolone motora za Aljmaš je u 9,30 sati. U 10,30 sati služit će se sveta misa i blagoslov motorista i njihovih vozila. Nakon toga je tradicionalno predviđeno od 11,30 do 14 sati druženje i ručak u Aljmašu – najavljuju iz Moto kluba My way.
Ovo je jedna od turističkih atrakcija i promocija Aljamaša i cijelog erdutskog kraja jer će motoristi obići cijelo područje uživajući u krajoliku uz Dunav i kroz Aljmaš proći u defileu. Stoga se u organizaciju prihvata motorista koji dolaze ne samo iz Osijeka i bliže okolice nego i iz udaljenijih dijelova Hrvatske i drugih zemalja uključila i Općina Erdut, Turistička zajednica općine Erdut i Mjesni odbor Aljmaš. Općinski vijećnik Ivoca Stanković kaže kako se svi skupa uvijek potrude da “svjetskim putnicima na dva kotača” bude ugodno i lijepo dok borave u njihovoj općini pa u Aljmašu pripreme i besplatno hranu za okrjepu.
Stanković navodi kako Općina Erdut osigurava ovaj puta meso za čobanac koji će se kuhati za bikere u Konobi Aljmaš gdje će se i dijeliti. Organizatori prihvata motorista kažu kako je ovo deveta posveta i da im je čast kako se motoristička sezona otvara na simboličan način u Aljmašu.