Panona fest 2017. 22.-23. rujna 2017.

Novosti

Sve je spremno za Panona fest 2017., odaberite rutu i kliknite na linkove za prijave! I ove godine Panona fest vam nudi mogućnost bijega iz urbane gužve u skrivene ruralne kutke Slavonije kroz aktivnosti koje će se simultano odvijati na različitim lokacijama, a sve s istim ciljem – promocijom ekoturističkog potencijala regije.

Krećemo iz Osijeka, prolazimo kroz Aljmaš, zaustavljamo se na kontrolnim točkama i završavamo u Erdutu. Idemo kanuima, biciklima i pješice, a svim sudionicima osiguran je cjelodnevni program uz stručno vodstvo, festivalske majice, ručak, osvježenje na rutama te besplatan povratak autobusom iz Erduta.

Istražujemo zajedno ekoturističke kapacitete Slavonije, a nakon cjelodnevne avanture sve sudionike i posjetitelje pozivamo na završnu feštu uz ambijentalni glazbeno-kulturni program uz Erdutsku kulu.

Broj sudionika je ograničen, pa vas pozivamo da rezervirate svoje mjesto na ruti, prijavite se putem linkova navedenih u detaljima o prijavama i potom platite kotizaciju u Caffe Baru Peppermint u Osijeku (Vrt Jagode Truhelke 3).

O festivalu:

Udruga za kreativni razvoj Slap zajedno s partnerima već šestu godinu zaredom organizira urbani getaway ecofestival pod nazivom Panona fest koji će se ove godine održati 22.-23. rujna. Festivalska događanja smještena su na potezu od Osijeka do Erduta te dio u Baranji.

Panona fest je dvodnevna manifestacija koja promovira aktivni turizam te ima za cilj urbanoj sredini približiti bogate ekoturističke potencijale Slavonije. Na prvi dan festivala, u petak, 22. rujna 2017. u Belom Manastiru će biti organiziran Panona Forum na  temu «Putevi hrane», dok je subota, 23. rujna 2017., rezervirana za Panona Reli.

Program i informacije

Panona Forum I petak, 22. rujna 2017.

Vrijeme | 10.00 – 15.30 sati

Mjesto | Etnološki centar baranjske baštine, Beli Manastir

 

Tema «Putevi hrane» izuzetno je aktualna te joj kroz ovaj tematski forum želi osigurati dodatni značaj. Razgovarat će se o plasmanu hrane malih proizvođača te kako podržati njihovu konkurentnost na sve okrutnijem tržištu. Ovom prilikom razmotrit će se primjeri dobre prakse, uspješni poslovni modeli koji mogu zaživjeti te dati zamah proizvođačima visokokvalitetne organske hrane, autohtonih i regionalnih proizvoda.

Okupit će se proizvođači i njihove asocijacije, LAG-ovi, jedinice lokalne samouprave, predstavnici institucija i dakako distributeri koji će ovom prilikom podjeliti svoja poslovna iskustva i ukazati na ključne izazove.

Sve zainteresirane pozivamo da potvrde svoje sudjelovanje popunjavanjem elektronske prijavnice putem LINKA ZA PRIJAVU najkasnije do srijede, 20. rujna 2017.

Panona Reli I subota, 23. rujna 2017.

Panona Reli je aktivno istraživanje ekoturističkih potencijala Slavonije kroz tri različite rute, prilagođene sportskim rekreativcima i osobama sklonim povremenim fizičkim aktivnostima:

  • Pješice do Erduta – rutu vode članovi HPD Zanatlija, a prolazi se Podunavskim putem i novom erdutskom šetnicom uz Dunav. Start pješačke rute kreće iz Aljmaša, vodi uz Dunav, penje se prema vidikovcu u Dalj planini i nakon toga završava u Erdutu.
  • Biciklom do Erduta – biciklistička skupina kreće iz Tvrđe, pod stručnim vodstvom vozi preko Tenja te kroz Sarvaš gdje se staza spušta bliže Dunavu i u off-road ugođaju vodi do Aljmaša te nastavlja svojim pravcem do Erduta.
  • Kanuom do Erduta – belišćanski Baraberi povest će zainteresirane u kanuima riječnim putevima do Aljmaša, gdje će se svi iskrcati i nastaviti biciklima prema završnoj svečanosti u Erdutu.

Za sve tri skupine na odmorištima su priređeni osvježenje i ručak nakon kojih kanuisti, pješaci i biciklisti dolaze na posljednji check point u Erdutu gdje će se nakon cjelodnevne avanture, u kasnim popodnevnim satima održati finale festivala. Završno događanje organizirano je u predivnom prostoru uz Erdutsku kulu koja će na taj dan ponovno oživjeti uz posebnu scenografiju i spektakularne svjetleće efekte uz ambijentalnu glazbenu etno-jazz kulisu, zvukove RitmOs-a, te nastup plesnog studija Shine.

Organiziran je i besplatni autobusni prijevoz za povratak u Osijek koji će kretati ispred dvorca Adamovich-Cech u središtu Erduta i vozit će sve posjetitelje nazad do Tvrđe u dva termina: u 19.30 sati i 21.00 sati.

 

P R I J A V E:

Obavezne prijave za sudjelovanje moguće su online, a sve dodatne informacije vezane uz festival moguće je dobiti preko Facebook stranice Panona fest-a ili mailom na udruga.slap@gmail.com.

 

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

PANONA RELI 2017 | Prijava za pješačku rutu

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

LINK ZA PRIJAVU: https://docs.google.com/forms/d/1OlkIb9HIjlHdvOgQflHCrxbcISwqETmhW3dR0WLQ9DM/edit

Okupljanje: 10:00

Mjesto: Tvrđa (parking kod caffe bara KTopu)

Kotizacija: 70 kn

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

PANONA RELI 2017 | Prijava za biciklističku rutu

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

LINK ZA PRIJAVU: https://docs.google.com/forms/d/1HG1nzigxx8PAIwAs78kfcFEmGdeLObk9iOM2PUCl2CU/edit

Okupljanje: 9:30

Mjesto: Trg Sv. Trojstva u Tvrđi, Osijek

Kotizacija: 70 kn

*Molimo sudionike da dođu svojim biciklima!

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

PANONA RELI 2017 | Prijava za kanuističku rutu

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

LINK ZA PRIJAVU: https://docs.google.com/forms/d/1yvhizSvLVW41lIuXy6-CtCSX2meCflB6FDDmN4XqV-Y/edit

Okupljanje: 11:30

Mjesto: Kopika (pješčana plaža)

Kotizacija: 150 kn

*Molimo sudionike da dođu svojim biciklima ili u prijavi napomenu da ga žele iznajmiti (uz doplatu od 40 kn)!

Broj sudionika  za Panona Reli je ograničen, stoga kako bi rezervirali svoje mjesto na ruti, molimo sve zainteresirane da nakon prijave za odabranu rutu uplate kotizaciju u caffe baru Peppermint (Vrt Jagode Truhelke 3, Osijek).