Panona fest 2019. I 20.-21. rujna 2019. Osijek – Aljmaš – Erdut

Novosti

I ove godine Panona fest vam nudi mogućnost bijega iz urbane gužve u skrivene ruralne kutke Slavonije kroz aktivnosti koje će se simultano odvijati na različitim lokacijama, a sve s istim ciljem – promocijom ekoturističkog potencijala regije.

Krećemo iz Osijeka, prolazimo kroz Aljmaš, zaustavljamo se na kontrolnim točkama i završavamo u Erdutu. Idemo kanuima, biciklima i pješice, a svim sudionicima osiguran je cjelodnevni program uz stručno vodstvo, festivalske majice, ručak, osvježenje na rutama te besplatan povratak autobusom iz Erduta.

Nakon cjelodnevne avanture sve sudionike i posjetitelje pozivamo na završnu feštu uz ambijentalni glazbeno-kulturni program koji Vam donosi DJ Jazzysad, producent i DJ iz Subotice.

Broj sudionika je ograničen, pa vas pozivamo da rezervirate svoje mjesto na ruti, prijavite se putem linkova navedenih u detaljima o prijavama i potom platite kotizaciju u prostorima Modre niti od 08.00h do 16.00h (Vrt Jagode Truhelke 3, Osijek; ulaz u zgradu pored caffe bara Peppermint – 3 kat) i u caffe baru Peppermint od 16.00h do 18.00h.

O festivalu:

Udruga za kreativni razvoj Slap zajedno s partnerima već osmu godinu zaredom organizira urbani getaway ecofestival pod nazivom Panona fest koji će se ove godine održati 20.-21. rujna. Festivalska događanja smještena su na potezu od Osijeka do Erduta.

Panona fest je dvodnevna manifestacija koja promovira aktivni turizam te ima za cilj urbanoj sredini približiti bogate ekoturističke potencijale Slavonije. Na prvi dan festivala, u petak, 20. rujna 2019. u Kulturnom i znanstvenom centru Milutin Milanković, Dalj će biti organiziran Panona Forum na  temu «Stvaranje novih vrijednosti u turizmu», dok je subota, 21. rujna 2019., rezervirana za Panona Reli.

Festival je dio projekta Panona net koji je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije. 

Organizator Panona Festa je Udruga Slap uz partnere: TZ Općina Erdut, Općina Erdut, Osječko-baranjska Županija, Grand Auto d.o.o., Baraber Extreme team, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, HPD Zanatlija, plesni studio Shine, LAG Baranja, Udruga Zvono i Panona tours.

Wine & Bike Tour Erdut #2

Nakon Panona festa slijedi drugi dio večeri, gdje organizacijsku palicu preuzima Wine & Bike Tour Erdut. Prvi dio programa Wine & Bike Tour Erdut manifestacije, koji se održao od 6. do 7. rujna privukao je u vinorodni kraj na obali Dunava vinoljupce, zaljubljenike u kazalište i ljubitelje aktivnog odmora kojeg prati odlična zabava. Drugi dio manifestacije nastavlja se u subotu, 21. rujna, a ove godine program Wine & Bike-a ekskluzivno nadopunjuje Panona fest.

U okruženju dvorca Adamović-Cseh posjetitelje očekuje In Da Sofa lounge zona gdje užitak kušanja vina vinarija Erdutskog vinogorja dodatno začinjuje čaroban ambijent uz odlične vrhunske beatove rezidenta Sofe DJ Keme i Jazzysad-a, producenta i DJ-a iz Subotice.

Uz kapljice vina Erdutskog vinogorja moći ćete počastiti svoje nepce specijalitetima eCekera, koji u okviru međunarodnog projekta CAMARG dovode kuhare Andreja Kristeka i Ivana Gašpića koji će vam poslužiti ukusne zalogajčiće lokalnih proizvođača.

Ovogodišnji koncert u vinogradu s pogledom na Dunav upotpunit će jazz fusion skupina “Elvis Stanić Group”. Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih jazz fusion gitarista, multiinstrumentalist i najnagrađivaniji jazz skladatelj novije generacije. Osnivač je jazz fusion skupine “Elvis Stanić Group”, koja postaje jedna od najboljih jazz skupina u Hrvatskoj. “Elvis Stanić Group” spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama.

Organizator Wine & Bike Tour Erdut manifestacije je Općina Erdut, suorganizatori su PORC Erdut, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Turistička zajednica Općine Erdut i Kreativna agencija Adverta.

Više informacija o događaju možete pronaći na Facebook stranicama Panona festa i Wine & Bike Tour Erdut.

Preuzmite kompletan program