Safe stay in Croatia

Safe stay in Croatia projekt je Ministarstva turizma i sporta za ugodan i siguran boravak posjetitelja u destinacijama diljem Hrvatske. Cilj projekta je educirati i upoznati posjetitelje i dionike u turizmu s mjerama i protokolima koji se provode na svim razinama turističkih djelatnosti u Hrvatskoj.

Osmišljeni su protokoli poslovanja i postupanja s korisnicama u svim turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima, a potporu u izradi protokola pružila su i vodeća turistička i strukovna udruženja te pružatelji turističkih usluga u Hrvatskoj.

Kreirana je web platforma putem koje svi dionici u turizmu mogu pronaći informacije o tome što je Safe stay in Croatia, preuzeti sigurnosne oznake te ostaviti svoje dojmove.

Naime, oznaka Safe Stay in Croatia dodjeljuje se besplatno svim dionicima hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, a koji se prijave u sustav. Ispunjavanjem prijamnog obrasca, oni potvrđuju i jamče poštovanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

S druge strane, oznaka gostima omogućava lako prepoznavanje destinacija, pružatelja smještaja, prijevoza, atrakcija i slično koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde higijenske i zdravstvene zaštite. Oznaka Stay safe in Croatia koja je istaknuta na vidljiv način, informira sve posjetitelje da turistički dionik djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizma i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Više informacija o projektu i preporučenim protokolima možete pronaći na mrežnim stranicama: https://www.safestayincroatia.hr/hr/ i https://mint.gov.hr/

Protokol, upute za prijavu i priručnik za siguran boravak u Hrvatskoj preuzmite u nastavku:

#SafeStayInCroatia

Skip to content