Turistička Kanuing regata Dravom i Dunavom Osijek-Aljmaš

Novosti

Jednodnevnu rekreativno-turističku kanuing regatu Osijek – Aljmaš u povodu obilježavanja Dana Osječko-baranjske županije i Zavjetnog dana Aljmaša organizira Kajak-kanu klub Aljmaš danas 31. svibnja. Dario Považanj, predsjednik KKK Aljmaš, kaže kako su osmislili zanimljiv program dok traje plovidba.
– U Kaniung regati Dravom i Dunavom do Aljmaša, uz uplovljavanje u aljmaški Bogaz, sudjelovat će četrdesetak osoba u petnaestak čamaca. Cilj ove regate je ukazati na turističke potencijale Drave, Dunava i revitaliziranog kanala Bogaz te ukazati na mogućnost uključivanja kanuinga u turističku ponudu.
Organizator regate smo mi iz Kajak kanu kluba Aljmaš, koji je vrlo mlad klub koji postiže odlične rezultate, a u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Sportskom zajednicom Osječko-baranjske županije, Općinom Erdut, Turističkom zajednicom općine Erdut, Vijećem Mjesnog odbora Aljmaš, Hrvatskom gorskom službom spašavanja Osijek, Sportskim rekreacijskim klubom Baraber Extreme Team Belišće, Udrugom za kreativni razvoj Slap Osijek, Kućom u prirodi Zlatna greda, Zajednicom sportskih ribolovnih društava Osijek i Vilom Katarina Aljmaš – navodi Považanj.
Regata počinje u 14:30 sati okupljanjem u Zimskoj luci Osijek (zaduživanje opreme, kratka obuka veslanja); u 15 sati e start Regate ispred Iktusa, a u 18:30 sati je prema programu planirano pristajanje u Kajak kanu klubu Aljmaš Aljmaš u kojem se sudionici pridružuju protokolu aljmaškog Vijeća u povodu obilježavanja Zavjetnog dana Aljmaša. Nakon protokola organiziran je prigodni domjenak u Vili Katarini.

PROMOCIJA UŽIVANJA U PRIRODI

Ruta započinje spustom niz Dravu do ušća Drave u Dunav i nastavlja se sve do Aljmaša gdje se uplovljava u revitalizirani kanal Bogaz u kojem je voda mirna i može se uživati u netaknutoj prirodi. Kroz promotivnu turističku kaniung regatu prikazat će se mjesta na kojima se nalaze pješčani sprudovi na kojima je moguće organizirati rekreaciju, relaksaciju, kupanje, roštilj, posluživanje pića osvježenja…
Za vrijeme trajanja kanuing regate osigurana je pratnja Hrvatske gorske službe spašavanja Osijek i Zajednice sportskih ribolovnih društava Osijek.