Wine & Bike održava se od 8. do 9. rujna

Početkom berbi grožđa nastavlja se i berba za trenucima za pamćenje. Drugog vikenda u rujnu, tradicionalno nam stiže omiljena manifestacija Wine & Bike Tour Erdut, koja od 2014. godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na europskoj Eurovelo biciklističkoj ruti Dunav. U rujnu se veselimo plodovima uloženog truda i rada, širimo dobar osjećaj i zahvaljujemo se na prilikama koje su nam pružene. Ovim putem pozivamo i vas da pronađete svoje razloge za zadovoljstvo te nam se pridružite u Erdutu na dionizijskoj manifestaciji kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja i zadnje dane ljeta na obalama Dunava.

 Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se od 8. do 9. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke, i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja. Erdut vas ove godine dočekuje i sa izložbom „Umjetnost u vinariji“ koja se kreće od vinarije do vinarije uz umjetničke radove Zorana Šimunovića, Vjerana Hrpke, Ivane Lončarić, Atile Adama i Sabine Ostojić. 

 –
Uživanje u Wine & Bike Tour Erdut manifestaciji omogućuju Turistička zajednica Općine Erdut, Turistička zajednica Osječko-baranjske Županije, Općina Erdut, Udruga vinara i vinogradara Erdut, Osječko – baranjska županija, Kreativna agencija Adverta i Hrvatska turistička zajednica.

𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌:

08. rujna (petak)

19.00 – 20.30 Predstava: „Susjedi“ kazalište Kerekesh Teatar
Slobodan ulaz
– Lokacija: Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)

9. rujna (subota)

10.00 – 12.00 Wine & Bike biciklističko-vinska utrka: ruta Aljmaš – Erdut
Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu.
Pobjednik utrke bit će sudionik koji je uspio sakupiti i donijeti najveći broj butelja u što kraćem vremenu. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, dok pobjednik osvaja i dodatnu nagradu.
Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu online prijavu.

Karta utrke (.pdf)

Broj sudionika je ograničen.

10.00 – 18.00 Dan otvorenih podruma
Vinarije Erdutskog vinogorja
https://tz.opcina-erdut.hr/enogastronomija/

20.00 – 21.30 Koncert: Amira Medunjanin
Ulaznice u iznosu od 10,00 € dostupne su online putem sustava Entrio, cijena na dan koncerta je 15,00 € kuna i kupuje se na ulazu u koncertni prostor
– Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut

19.00 – 20.00 Umjetnost, poezija i vino

Slobodan ulaz

– Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut

18.00 – 00.00 DJ ON WINE SESSION Flegma @In Da Sofa
Slobodan ulaz
– Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut

Posjetiteljima manifestacije omogućen je besplatan prijevoz od Osijeka do Erdutskih vinograda i nazad nakon završetka programa po unaprijed najavljenoj satnici. 

Polasci su zakazani s Gajevog trga u Osijeku prema sljedećem rasporedu: 

18:00 jedan autobus / povratak 23:00 h 

19:00 jedan autobus / povratak 00:00 h 

Skip to content