Wine & Bike Tour Erdut 2022

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se od 9. do 10. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke, pjenušavog doručka i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja – nastavljaju i nižu sadržaj programa

Drugog vikenda u rujnu, tradicionalno nam stiže omiljena manifestacija Wine & Bike Tour Erdut, koja od 2014. godine privlači ljubitelje vina i prirode na “erdutski vinski polutok”, smješten na najpopularnijoj europskoj Eurovelo biciklističkoj ruti Dunav. U rujnu se veselimo plodovima uloženog truda i rada, širimo dobar osjećaj i zahvaljujemo se na prilikama koje su nam pružene. Ovim putem pozivamo i vas da pronađete svoje razloge za zadovoljstvo te nam se pridružite u Erdutu na dionizijskoj manifestaciji kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja i zadnje dane ljeta na obalama Dunava – najavljuju i pozivaju organizatori manifestacije Wine & Bike Tour Erdut.

– Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se od 9. do 10. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke, pjenušavog doručka i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja – nastavljaju i nižu sadržaj programa…

– Uživanje u Wine & Bike Tour Erdut manifestaciji omogućuju Turistička zajednica Općine Erdut, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Općina Erdut, Udruga vinara i vinogradara Erdut, Osječko – baranjska županija, Interreg Danube i projekt Amazing Amazon of Europe, Kreativna agencija Adverta i Salon pjenušavih vina Zagreb.

𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌:

09. rujna (petak)

19.00 – 20.30 Predstava: “Čudo”, kazalište Moruzgva

Slobodan ulaz

– Lokacija: Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)

10. rujna (subota)

10.00 – 12.00 Wine & Bike biciklističko-vinska utrka: ruta Aljmaš – Erdut

Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu.

Pobjednik utrke bit će sudionik koji je uspio sakupiti i donijeti najveći broj butelja u što kraćem vremenu. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, dok pobjednik osvaja i dodatnu nagradu.

Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu online prijavu putem linka:

https://bit.ly/wine_bike2022

Broj sudionika je ograničen.

10.00 – 18.00 Dan otvorenih podruma

  • Vinarije Erdutskog vinogorja: Danubio, Brzica, Erdutski vinogradi, Siber, Magistra i Antunović.   

10.00 – 14.00 Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja

  • Na pjenušavom doručku Erdutskog vinogorja, pod organizacijskom palicom Salon of Sparkling Wines, vinarije Siber i TZ Osječko baranjske županije, predstavit će se pjenušava vina Erdutskog vinogorja uz domaće slavonske zalogaje. Nakon doručka održat će se erdutski “En primeur”, kušanje premijernog vina po izboru pojedine vinarije.
  • Cijena ulaznice je 80,00 kn, uz obveznu online prijavu.
  • Obavezne rezervacije na mail 𝐦𝐚𝐫𝐢𝐣𝐚𝐯𝐮𝐤𝐞𝐥𝐢𝐜𝐳𝐠@𝐠𝐦𝐚𝐢𝐥.𝐜𝐨𝐦, te uplata nakon rezervacije, čime je mjesto potvrđeno.
  • Lokacija: Vinarija Siber, Erdut, cesta Svetog Martina

20.00 – 21.30 Koncert u vinogradu: Rambo Amadeus

  • Ulaznice u iznosu od 80,00 kuna dostupne su online putem sustava Entrio te u fizički Barcelona pubu Osijek. Cijena na dan koncerta je 100 kuna i kupuje se na ulazu u koncertni prostor.
  • – Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut

18.00 – 00.00 DJ ON WINE SESSION @In Da Sofa

Slobodan ulaz

  • Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut
Skip to content