WINE & BIKE TOUR ERDUT – Vikend za ljubitelje vina, glazbe i zabave

U organizaciji Općine Erdut, a u suorganizaciji Udruge vinara i vinogradara Erdut, PORC-a Erdut, Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, TZ Općine Erdut i Kreativne agencije Adverta, od 6. do 7. rujna održavat će se Wine & Bike Tour Erdut. To je manifestacija koja već šest godina privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava. Za ovogodišnji program Wine & Bike-a posjetitelje je pripremljen bogat mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke, vođenih vinskih degustacija i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja. Dramski program manifestacije u petak, 6. rujna, otvara kabaretska predstava „Adam i ona“. Glazbeno-poetski kabare je u Društvenom domu Erdut od 19 do 20.30 sati – glumac Adam Končić i pijanist Oliver Belošević isprepliću pjevani i recitirani stih, uvijek popraćen klavirskom pratnjom, sa spontanim razgovorom i šalom s publikom, ostvarujući tako interaktivnu kabaretsku predstavu.
Dan otvorenih podruma je od 10 do 18 sati, a utrka po vinogradima je u subotu. Tom prilikom moguće je posjetiti vinarije, a ujutro počinje zabavna vinsko-biciklistička utrka od 10 do 12 sati u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj u vinariji Erdutskih vinograda d.d. gdje sudionike utrke čeka papreni zalogaj. Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu online prijavu putem poveznice: http://bit.ly/WineBikeTourErdut2019-Utrka. Broj sudionika je ograničen. Vozit će se ruta Aljmaš-Erdut, a sudionici utrke će uz pomoć karte tražiti sakriveno blago – vina Erdutskog vinogorja.
Wine & Bike će 7. rujna, s početkom u 20.30 sati, upotpuniti nastup jazz fusion skupine “Elvis Stanić Group” koncertom u vinogradu s pogledom na Dunav. Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih jazz fusion gitarista, multiinstrumentalist i najnagrađivaniji jazz skladatelj novije generacije. “Elvis Stanić Group” spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama.
U okruženju vinarije posjetitelje očekuje i In Da Sofa lounge zona – gdje užitak kušanja vina vinarija Erdutskog vinogorja dodatno začinjuje čaroban ambijent uz odličan nastup Aklee Neon i vrhunske DJ beatove. Ulaz na program manifestacije je slobodan. Od 18 do 19.30 sati je vođena degustacija vina Erdutski vinogradi d.d., a od 18 do 01 sati DJ On wine session In Da Sofa u Erdutskin vinogradima d.d. Od 20 do 20.30 je Poezija u čaši, od 20.30 – 22 koncert, a od 22.30 Aklea neon @In Da Sofa – Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut.

Skip to content