WINE & BIKE TOUR ERDUT, 10. – 11.09.2021.

Natali Dizdar – u zagrljaju Dunava

WINE & BIKE TOUR ERDUT, 10. – 11.09.2021.

Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja od 2014. godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava.

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se od 10. do 11. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke, vođenih vinskih degustacija, pjenušavog doručka i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.

DRAMSKI PROGRAM

Manifestaciju u petak, 10. rujna, otvara predstava “Šund naš svagdašnji“ autora i redatelja Roberta Krajinovića. Riječ je o aktualnoj komediji sa elementima satire koja na zabavan i duhovit način prikazuje današnju društvenu zbilju u cijeloj našoj državi smještajući radnju u studio lokalne televizije u kojem voditeljica – urednica ugošćuje cijeli niz likova iz javnog života.

DAN OTVORENIH PODRUMA I UTRKA PO VINOGRADIMA

Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja održat će se u subotu, a tom prilikom moguće je posjetiti vinarije Erdutskog vinogorja. Ujutro istog dana, 11. rujna, počinje već tradicionalno zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj u vinariji Erdutskih vinograda d.o.o. gdje sudionike utrke čeka papreni zalogaj. Vozit će se ruta Aljmaš-Erdut, a sudionici utrke će uz pomoć karte tražiti sakriveno blago – vina Erdutskog vinogorja.

PJENUŠAVI DORUČAK ERDUTSKOG VINOGORJA

U subotu, s početkom u 10 sati u vinariji Siber održati će se Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja, pod organizacijskom palicom Salon of Sparkling Wines, vinarije Siber i Turističke zajednice Osječko baranjske županije, gdje će se predstaviti pjenušava vina Erdutskog vinogorja uz domaće slavonske zalogaje. Nakon doručka održat će se erdutski “En primeur”, kušanje premijernog vina po izboru pojedine vinarije.

U organizaciji Pjenušavog doručka sudjelovat će nastavnici i učenici kuharstva Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka koji će pripremati doručak, a učenici smjera konobar posluživat će doručak u vinogradu Vinarije Siber. Navedenim aktivnostima promoviraju se ugostiteljska zanimanja, znanja i vještine učenika, kroz dva projekta koja provodi RCK Ugostiteljsko-turističke škole VIRTUS – Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti i VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva.“

NATALI DIZDAR – U ZAGRLJAJU DUNAVA

Nakon dva koncerta u Zagrebu za koji su se ulaznice rasprodale u rekordnom roku Natali Dizdar odradila je uspješnu ljetnu turneju i potpuno je spremna za jesenski nastavak. Jedna od stanica na kojoj će se Natali i njezin bend predstaviti uživo publici je i Erdut. Bit će ovo prilika da Natali izvede i svoj novi singl “Kad mislim na to”, ali i pjesme koje je nedavno objavila u sklopu projekta BETI. Omiljena zadarska pjevačica sa zagrebačkom adresom ne može dočekati da stane pred svoje obožavatelje i priušti im glazbenu poslasticu koju će dugo pamtiti. U planu su hitovi poput “Stranac”, “Zamijenit ću te gorim”, “Mjesto za jedno”, “Grijeh” i brojne druge pjesme čije stihove i note publika obožava. U subotu, 11. rujna, s početkom u 20.00 sati, očekuje vas prava glazbena poslastica, u srcu Erdutskog vinogorja, s očaravajućim pogledom na Dunav.

DJ ON WINE SESSION

U okruženju vinarije posjetitelje očekuje i In Da Sofa lounge zona gdje užitak kušanja vina vinarija Erdutskog vinogorja dodatno začinjuje čaroban ambijent uz vrhunske DJ beatove.

Uživanje u Wine & Bike Tour Erdut manifestaciji omogućuju Turistička zajednica Osječko-baranjske Županije, Općina Erdut, Udruga vinara i vinogradara Erdut, PORC Erdut, Turistička zajednica Općine Erdut, Kreativna agencija Adverta, Salon pjenušavih vina Zagreb, Športska zajednica Osječko-baranjske županije, Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka, Jamnica, Mesna industrija Ravlić, Glas Slavonije, Slavonski radio, Osječka televizija, Televizija Slavonije i Baranje, Sib.hr, Osijek031.com.

BESPLATAN PRIJEVOZ: OSIJEK-ERDUT-OSIJEK

Posjetiteljima manifestacije omogućen je besplatan prijevoz do Erdutskih vinograda na koncert Natali Dizdar i natrag do Osijeka! Polasci su zakazani s Trga Ljudevita Gaja u Osijeku i to po rasporedu:

OSIJEK – ERDUT

18:00 h (jedan autobus)

19:00 h (jedan autobus)

*(+/- 5 min)

ERDUT – OSIJEK

23:00 h (jedan autobus)

00:00 h (jedan autobus)

*(+/- 5 min)

Za više informacija o manifestaciji posjetite Facebook događaj:

https://www.facebook.com/events/4146315662129090

Wine & Bike Tour Erdut 2021 PROGRAM

10. rujna (petak)

19.00 – 20.30 Predstava: Šund naš svagdašnji, Adam Scena

Slobodan ulaz

– Lokacija: Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)  

11. rujna (subota)

10.00 – 12.00 Wine & Bike biciklističko-vinska utrka: ruta Aljmaš – Erdut

Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu.

Pobjednik utrke bit će sudionik koji je uspio sakupiti i donijeti najveći broj butelja u što kraćem vremenu. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, dok pobjednik osvaja i dodatnu nagradu.

*Zbog velike zainteresirani za događaj dosegnuli smo maksimalan broj prijava te iste više ne zaprimamo.

10.00 – 18.00 Dan otvorenih podruma

Vinarije Erdutskog vinogorja – https://tz.opcina-erdut.hr/enogastronomija/

10.00 – 14.00 Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja

Na pjenušavom doručku Erdutskog vinogorja, pod organizacijskom palicom Salon of Sparkling Wines, vinarije Siber i TZ Osječko baranjske županije, predstavit će se pjenušava vina Erdutskog vinogorja uz domaće slavonske zalogaje. Nakon doručka održat će se erdutski “En primeur”, kušanje premijernog vina po izboru pojedine vinarije.

Cijena ulaznice je 50,00 kn, uz obveznu online prijavu putem poveznice: https://bit.ly/PjenusaviDorucakErdut2021 

Broj sudionika je ograničen, a prijave se zaprimaju do srijede, 8. rujna 2021. u 12:00 sati.

– Lokacija: Vinarija Siber, Erdut, cesta Svetog Martina

17.00 – 18.30 Vođena degustacija vina

Ulaznica: 50,00 kn. Broj sudionika ograničen.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail adresu: damir@all4wine.hr

– Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut.

19.00 – 20.00 Poezija u čaši – Na krajičku jezika / Valentina Stantić Bruno Koić Mislav Bartoš

Degustacija vina uz čitanje poezije

Slobodan ulaz

– Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut

20.00 – 21.30 Koncert: NATALI DIZDAR

Cijena ulaznice je 50,00 kn u pretprodaji, a moguće ih je kupiti putem online Entrio sustava:

https://www.entrio.hr/event/wine-bike-tour-erdut-2021-koncert-natali-dizdar-9757?fbclid=IwAR3TedYbhuN6HDaf8YbH2RGFAdoH9KwEu7anpVU7pLjovyc-Ko0T3dVTW-A, te na Entrio prodajnim mjestima: https://www.entrio.hr/outlets 

Na dan koncerta ulaznice je moguće kupiti isključivo na ulazu u koncertni prostor po cijeni od 70,00 kn.

– Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut

*Sukladno aktualnim mjerama epidemiološke zaštite i odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske svi posjetitelji koncerta prilikom ulaza u koncertni prostor moraju prikazati EU digitalnu COVID potvrdu.

– Više informacija o EU digitalnoj COVID potvrdi:

www.eudigitalnacovidpotvrda.hr 

– Više informacija o aktualnim mjerama:

www.koronavirus.hr 

18.00 – 00.00   DJ FLEGMA ON WINE SESSION @In Da Sofa

Slobodan ulaz

– Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut

Skip to content